Yönetmeliğini Mehmet Aslan ve başrol oyunculuğunu Kartal Tibet'in yapmış olduğu Tarkan film serisi Türk sinemasının klasikleri arasında yer alıyor. Tarkan Altın Madalyon filmi tekrar ekranlara geliyor. Bu sebeple akıllarda Tarkan Altın Madalyon ne zaman nerede çekildi? soruları yer alıyor. İşte detaylar...

TARKAN ALTIN MADALYON NEREDE ÇEKİLDİ?

Kurgusal bir karakter olan Tarkan üzerine yazılmış Altın Madalyon adlı çizgi romandan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Mehmet Aslan oturuyor. Hikaye Burak Sezgin tarafından oluşturuldu ve başrolde Tarkan rolü ile Kartal Tibet yer alıyor.

 Tarihi dönemlerde yer alan karakterlerin üzerine yazılan öykülerin sinemaya aktarılması ile ortaya çıkan Tarkan serisinin dördüncü filmi ise Tarkan Altın Madalyon Viking Kanı filmidir. Çok sayıda ünlü ismin yer aldığı bu serinin çekimleri ise çeşitli bölgelerde tamamlandı.

TARKAN ALTIN MADALYON NE ZAMAN, KAÇ YILINDA ÇEKİLDİ?

Tarkan Altın Madalyon filmi 1972 yılında çekildi. Aynı yıl izleyici ile buluşan filmin zaman aralığı, Avrupa Hunları’nın başbuğu olan Attila’nın Avrupa’nın büyük kısmını fethettiği dönemde geçiyor. Filmin orijinalinde yer alan birçok sahne RTÜK’e takıldığı için kırpılmıştır.

ALTIN MADALYON OYUNCULARI KİMLER?

Filmin oyuncu kadrosunda ise Tarkan Altın Madalyon filminde; Kartal Tibet (Tarkan), Kamran Usluer ( Attila), Zeki Alasya (Vandal Kralı), Eva Bender (Gosha), Halit Akçatepe (Kulke), Birsen Ayda (Kraliçe), Pakize Suda (Honoriya) gibi isimler yer almaktadır.

TV YAYINI VE KIRPILAN SAHNELER

Filmin orijinalinde yer alan bazı sahneler RTÜK'ün yayın ilkelerine uymaması sebebiyle kesilmiş ve bu sahneler filmin TV'de yayınlanan versiyonunda yer almamıştır. Bundan dolayı 68 dakika süren filmin televizyon yayını orijinalinden çok daha kısadır.

Örnek vermek gerekirse; Vandal kralının Goshayı dirilttiği sahne filmin televizyonda yayınlanmayan sahnelerinden birisidir. Bu sahnede bir rahibe ve bir dansöz kaçırılarak çırılçıplak bir halde çarmıha gerilerek kurban ediliyor ve bıçaklanarak vücudundan akan kanlar bir kanal vasıtasıyla Gosha'nın iskeletinin bulunduğu havuza aktarılıyor. Kanla beslenen iskelet ise yavaş yavaş diriliyor ve Gosha tekrar hayata dönüyor. Ancak bu sahne televizyon yayınında yer almamakta, rahibenin kaçırıldığı sahnenin hemen ardından Gosha'nın dirildiği sahneye atlanmaktadır.

Ayrıca Tarkan'ın Gosha ile dövüştüğü sahne de TV yayınında kesilen sahnelerden birisidir. Bu sahnede duvarları ve zemini kırmızı olan bir odada Tarkan ile yüzünde maskesi olan bir savaşçı kılıçla dövüşüyor. Tarkan bir süre sonra savaşçıyı alt ediyor, üzerindeki giysiyi kılıcıyla yırtıyor ve kadın savaşçının göğüsleri açılıyor. Tarkan ikinci bir hamleyle savaşçının maskesini çıkarıyor, Gosha'nın yüzü meydana çıkıyor ve Tarkan hipnotize olarak yere düşüyor.

Odanın zemininde birdenbire bir örümcek ağı deseni oluşuyor ve Gosha yerde baygın yatan Tarkan'ın kanını içiyor. Bir sonraki sahnede ise Gosha bir mahzende, dev bir örümcek ağının içindeki Tarkan'ın karşısında çırılçıplak dans ediyor. Ancak tüm bu sahneler de televizyon yayınında kırpıldığı için görülmüyor. Tarkan'ın, Gosha'nın maskesini düşürdüğü andan itibaren kırpılan sahnenin ardından farklı bir sahneye geçiliyor.

Yine televizyonda yer almayan sahnelerden biri de Kulke'nin karısı Erka'nın dev bir örümcek ağına yakalandığı sahnedir. Bu sahnede Erka, Gosha tarafından hipnotize ediliyor ve dev bir örümcek ağına yakalanıyor. Gosha, ağa yapışan Erka'nın üzerine geliyor ve kanını içiyor. Televizyonda ise bu sahne yer almamakta yalnızca Erka'nın ağa yakalanışı yer almaktadır.

Editör: Haber Merkezi