Yeşilçam'ın yakışıklı oyuncusu Kartal Tibet, hayatını kaybetti. Arkasında sayısız eser bırakan Kartal Tibet, Tarkan filmleri serisiyle bir kült oluşturmuş yıllar geçmesine rağmen filmlerindeki replikler hala sıcaklığını koruyor. Ünlü sanatçı biyografisini merak eden sinema severler, Kartal Tibet kimdir, nereli, neden öldü? sorularına internet üzerinden araştırma yapıyorlar. İşte detaylar...

Oyuncu Civan Canova, Instagram hesabı üzerinden "Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim." notuyla Tibet'in vefatını duyurdu.

Canova, Kartal Tibet'in üvey oğluydu.

Yeşilçam'ın efsanaleri arasında yer alan Kartal Tibet'in ölüm haberi sanat dünyasono yasa boğdu.

KARTAL TİBET KİMDRİR, NERELİ? KARTAL TİBET KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ? 

Ankara'da 1938'de dünyaya gelen Kartal Tibet, imza attığı 200'e yakın filmle Türk sinemasına büyük katkılarda bulundu. Oynadığı ve yönettiği filmleri Yeşilçam'ın klasikleri arasına giren usta oyuncu, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Tibet, 1961 yılında Ankara'nın ilk özel tiyatrosu Meydan Sahnesi'nin kurucuları arasında yer aldı.

"Karaoğlan" filmiyle sinemaya adım atan Kartal Tibet, daha sonra Sezgin Burak'ın çizgi kahramanı Tarkan'ın sinema versiyonlarında, "Sarmaşık Gülleri" ve "Boş Çerçeve" gibi birçok melodramda, "Zambaklar Açarken", "Çalıkuşu" gibi pek çok edebiyat uyarlamasında, salon komedilerinde ve tarihi filmlerdeki rol aldığı karakterlerle beğeniyle izlendi.

İlk kez 1977'de "Tosun Paşa" filmiyle yönetmenliğe adım atan Tibet, 20'den fazlasında Kemal Sunal'ın rol aldığı çoğu iyi gişe yapan 56 film yönetti.

Yeşilçam’a 200’e yakın filmle katkıda bulunan ve birçok ödüle değer görülen Tibet, el attığı tüm yapımlarda başarıya ulaştı. Tibet, son olarak 2006'da "Dünya'yı Kurtaran Adamın Oğlu" ve "Amerikalılar Karadeniz'de 2" adlı filmlerin yönetmenliğini üstlenmişti.

Arkasında sayısız eser bırakan Kartal Tibet, Tarkan filmleri serisiyle bir kült oluşturmuş yıllar geçmesine rağmen filmlerindeki replikler hala sıcaklığını koruyor.

Editör: Haber Merkezi