Cüneyt Arkın ve Fatma Girik'in başrollerinde oynadığı Köroğlu Çamlıbel Aslanı filmi bugün televizyon ekranlarında seyircisi ile buluşuyor. Senaryosunu Ayşe Şasa'nın yazdığı filmi Atıf Yılmaz yönetti. Seyirciler, Köroğlu Çamlıbel Aslanı filminin konusunu ve oyuncularını merak ediyor.

KÖROĞLU ÇAMLIBEL ASLANI KONUSU NEDİR?

Filmde, babasının intikamını almak için isyan eden bir gencin hikâyesi konu edilir. Ruşen Ali, Seyis Yusuf’un oğludur. Bolu Beyi, Yusuf’tan padişaha verilmek üzere benzersiz bir at yetiştirmesini ister. Ancak Yusuf’un getirdiği tayı beğenmeyen Bolu Bey'i bunu bir hakaret olarak görür. Ceza olarak Yusuf’un gözlerine mil çektirir. Babasıyla birlikte atı yetiştiren Köroğlu ise intikam almaya yemin eder.

KÖROĞLU ÇAMLIBEL ASLANI OYUNCULARI KİMLER? 

Senaryosunu Ayşe Şasa'nın kaleme aldığı kara komedi tarzındaki filmi Atıf Yılmaz yönetmiş, baş rollerinde Cüneyt Arkın ve Fatma Girik oynamışlardır. Görüntülerini Gani Turanlı'nın çektiği filmin müzikleri Yücel Paşmakçı'e aittir. Yapım şirketi Uğur Film'dir ve Yapımcı Memduh Ün'dur

Cüneyt Arkın -  Ruşen Ali-Köroğlu

Fatma Girik  - Hüsnübala-Gülizar
Hayati Hamzaoğlu  - Bolu Beyi
Reha Yurdakul -  Hoylu Bey
Mümtaz Ener - Koca Yusuf
Hüseyin Baradan - Cidalı Kenan
Oktar Durukan - Zorbaz
Aynur Akarsu -  Şekerpare
Adnan Mersinli - Güdümen
Behçet Nacar - Dağ Deviren
İsmet Erten - Zincirkıran
Asım Nipton - Hasan Çelebi
Arap Celal - Kamber

KÖROĞLU ÇAMLIBEL ASLANI NEREDE, NE ZAMAN NASIL ÇEKİLDİ?

Köroğlu, 1968 yapımı bir tarih ve macera tarzı Türk filmdir. Köroğlu Çamlıbel Aslanı filminde geçen Çamlıbel Geçidi Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi