23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram

Yabancı VAR’ların turistik gezisi!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Yabancı VAR’ların turistik gezisi!

Aziz Yıldırım’ın yeniden aday olma haberi, TFF yönetimini rahatlattı. Ali Koç, TFF ile uğraşmayı bıraktı. Yönetimi de hafta sonu oynanacak derbiden daha fazla, Fenerbahçe Genel Kurulu’nu düşünüyor belki de. Fenerbahçe, TFF Genel Kurulu için imza toplama işleri ile ilgilenmiyor artık. İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu ise yoğun çalışıyor. Cuma gününe kadar toplanan imzalar ile ilgili federasyon tarafından herhangi bir işlem yapılmaz ise mahkemeye gidilecek. Federasyon tarafı ise halen yeterli imza olmadığını savunuyor. Ecmel Başkan bütün imzaları ve noterleri açıkladı. Federasyon yönetimi de gelen imzaları ve geri çekilenleri açıklamalı. Geri çekilen imzaların hukuki geçerliliği de ayrı bir tartışma konusu. Sonuçta Futbolumuz mahkeme kapılarına gidecek gibi görünüyor. Mahkeme tedbir kararı alır ise, genel kurul belki yine 18 Temmuz’da yapılır ama, futbolumuzu bu genel kurula federasyon yönetimi değil, mahkeme tarafından atanacak olan kayyum heyeti götürür.

“İSTANBUL’U GÖR”

Yabancı VAR hakemleri ülkemize turistik seyahat yapar gibi gelip, gidiyor. Ülke federasyonları kendi liglerinde görevlendirmeleri yaptıktan sonra, o hafta boşta hangi hakemi kaldıysa “Git, bir İstanbul’u gör gel” diyor. Böylelikle de gelen VAR hakemleri kariyersiz ve yetersiz oluyor. Federasyonda kafasına göre bazı düşme maçlarına yabancı VAR yazarken, bazılarına da nedense gerek görmüyor. Sivas maçında yapılan VAR hatası nedeniyle, Fenerbahçe şampiyonluk yarışında geride kaldı. Hafta sonu derbisinde Galatasaray 1 puan bile alsa, şampiyonluğu garantilemiş olacak. Yabancı hakemi en çok Fenerbahçe istiyordu. Belki de Fenerbahçe bu sevdasından dolayı en büyük zararı gören kulüp olacak.

LOBİ ÖNEMLİ

Avrupa kupalarında final maçlarını yönetecek hakemler belli oldu. 7 seneden beri UEFA’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan temsilcimiz olmasına rağmen, Türk hakemlerine bir 4. hakemlik bile uygun görülmedi. Ama UEFA başkanı Sloven Aleksandr Ceferin kendi vatandaşı Vincic’e Şampiyonlar Ligi finalini kapmış. 2019 yılında da Tottenham-Liverpool finalini Sloven hakem Damir Skomina yönetmişti. Avrupa futbolunda esamesi bile okunmayan Slovenya, 5 yılda bir Şampiyonlar Ligi finaline hakem gönderiyor. Bu da UEFA nezdinde lobi faaliyetinin ne kadar önemli olduğunun göstergesi. Gel de Cüneyt Çakır’ı arama. 2015 Yılında tırnaklarıyla kazıya kazıya gelip, Barcelona-Juventus finalini kapmış ve muhteşem bir yönetimle göğsümüzü kabartmıştı. Üstelik UEFA’da hiçbir temsilcimiz yokken. Sloven hakemler 5 yılda bir final yönetiyor. Bakalım biz daha ne kadar bekleyeceğiz? 
Bence daha çok bekleriz!

Yorumlar
A
Abdülkadir Uslu 5 ay önce
İsabetli yorumlarınızla bakış açımız genişliyor. Tebrik ederim, teşekkür ederim.
BEĞENME
0
CEVAPLA