Yerli sinemanın önemli filmleri arasında yer alan  Oh Olsun filmi yeniden izleyicis buluşuyor. Çekim tarihinden neredeyse 50 yıl geçmesine rağmen ilgi gören filmin yönetmenliğini  Ertem Eğilmez üstlenmişti. Filmin ne zaman çekildiği merak ediliyor.

OH OLSUN FİLMİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

1973 yılında çekilen ve 1974 yılında vizyona giren Oh Olsun filmi, Arzu film stüdyolarında montajlandı. Senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini ise Ertem Eğilmez üstlenmiştir. Başrolleri ise Tarık Akan ve Hale Soygazi paylaşmaktadır. Film müziği sözü ve müziği Oktay Yurdatapan'a ait olan ve Füsun Önal'ın yorumladığı fimle aynı ismi taşıyan "Oh Olsun" şarkısıdır. 

oholsun

İşte, Oh Olsun filminin oyuncuları;

Oyuncu Rol              Karakter
Tarık Akan               Ferit Haznedar 
Hale Soygazi           Alev 
Hulusi Kentmen      Fehmi Haznedar Ferit'in babası
Kemal Sunal            Fazıl Haznedar Ferit'in abisi
Halit Akçatepe         Ferdi Haznedar Ferit'in kardeşi
Münir Özkul              Burhan Usta Alev'in babası
Adile Naşit                Ferit'in annesi
Metin Akpınar          Metin Doktor 

oholsun

OH OLSUN FİLMİ KONUSU NEDİR?

Zengin bir fabrikatör olan Fehmi Haznedar'ın üç oğlu vardır. Büyük oğlu Fazıl biraz saftır ve yanında çalışmaktadır. Ortanca oğlu Ferit üniversitede okumakta ancak derslerden çok kızlarla ilgilenmektedir. Küçük oğlu Ferdi ise lise öğrencisidir ancak okulu önemsemez, karnesindeki kötü notları kalemle değiştirir. Oğullarının yaptıklarını öğrenen Fehmi Haznedar ceza olarak üç oğlunu da fabrikada işçi yapar ve çırak olarak Burhan Usta'nın yanına verir. Sonrasında Ferit Burhan Usta'nın aynı fabrikada çalışan kızı Alev'i görür, aşık olur ve olaylar gelişir.

OH OLSUN FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Oh Olsun filminin çekimleri İstanbul'da gerçekleştirildi.

OH OLSUN FİLMİ 2010 YILINDA RESTORE EDİLDİ

1 Ocak 1974 tarihinde gösterime giren film, daha önce birçok film yönetmiş olan Ertem Eğilmez tarafından yönetildi. Filmin senaryosunu genellikle Eğilmez'in filmlerinde birlikte çalışan Sadık Şendil yazmıştır. ve aynı yıl Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanmıştır. O dönemler genellikle çapkın erkek rollerinde oynaya Tarık Akan bu filmde de 1970'li yıllarda birçok filmde aynı isimle oynadığı Ferit ismiyle bu filmde yer aldı. Ferit'in sevgilisi rolünde genç oyuncu Hale Soygazi (Alev) oynamaktadır.

Filmde Halit Akçatepe (Ferdi Haznedar), Metin Akpınar (Metin) rollerinde, 70'li yıllarda birçok filmde "Tarık Akan"'ın babası olarak yer alan Hulusi Kentmen bu filmde de aynı rol ile boy göstermiştir. Kemal Sunal (Fazıl Haznedar) rolüne can vermiştir ve ikinci sinema filmidir. Münir Özkul (Burhan Usta) ve Adile Naşit ise Ferit'in annesi rolüyle filmde boy göstermiştir.

Oh Olsun filmi 2010'lu yılların başında Vipsaş tarafından 1080p formatında restore edilmiştir. 2013 yılından itibaren televizyon kanallarında gösterilmeye başlanmıştır.

 

Editör: Haber Merkezi