Müslümanların son peygamberi Hz. Muhammed 8 Haziran 632 tarihinde vefat etmiştir. Ölüm yıldönümünde müslümanlarda hüzün hakim ve dualarla onu anıyorlar. Hz. Muhammed ne zaman vefat etti, neden vefat etti? ölüm yıldönümünde merak ediliyor. Hz. Muhammed'in lakabı yaşadığı dönemlerde güvenilir, yalansız insan anlamına gelen Muhammed'ül Emin'di. 

PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED KAÇ YAŞINDA VEFAT ERMİŞTİR?

Peygamberimiz Hz. Muhammed 63 yaşında vefat etmiştir. O gün başta Mekke'deki Müslümanlar olmak üzere tüm İslam alemi yas tutmuştur. Ancak ölüm tüm insanlar gibi peygamberler için de haktır. Bu nedenle peygamber efendimiz, bir bebek dünyaya geldiğinde ağlamamızı, biri öldüğünde ise tebessüm etmemizi öğütlemiştir. Çünkü İslam inancına göre ölüm, Allah'a kavuşmak ve ebedi yurdumuz olan ahirete intikal etmek demektir.

Hz. Muhammed ne zaman vefat etti

HZ. MUHAMMED HANGİ TARİHTE VEFAT ETMİŞTİR?

Hz. Muhammed, 8 Haziran 632 tarihinde vefat etmiştir. Peygamberimizin ölüm sebebine dair birçok farklı görüş vardır. Necip Fazıl Kısakürek'in kaleme aldığı İman ve İslam kitabında, Hz. Muhammed'in Yahudiler tarafından zehirlendiği iddia edilmiştir. Bu iddia birçok İslam tarihçisi tarafından da desteklenir.

Peygamber efendimiz vefatından kısa bir süre önce sıtma hastalığına yakalanmıştır. Birçok kaynakta Hz. Muhammed'in ölüm nedeni olarak sıtma hastalığına bağlı olarak gelişen organ yetmezliği gösterilir.

PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED NEDEN VEFAT ETTİ?

Peygamber efendimiz vefatından kısa bir süre önce sıtma hastalığına yakalandığı bilinmektedir. Pek çok kaynakta Hz. Muhammed'in ölüm sebebi olarak sıtma hastalığına bağlı şekilde gelişen organ yetmezliği gösterilmektedir.

Editör: Haber Merkezi