Orta Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağladığı için stratejik bir konuma sahip Saimbeyli'nin tarih boyunca birçok işgale uğradığını belirten Başkan Gökçe yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

"Saimbeyli'mizin kurtuluşunun 100. yılı kutlu olsun. Karlı dağların, ulu çınarların, bereketli suların vatanı, Toroslar'ın serin ve Türk'ün kadim yurdu Saimbeyli yüz yıl önce en karanlık günleri yaşadıysa da Saimbeyli yandıysa da ağıtlar feryatlar göklere yükseldiyse de hamdolsun ki, bu gün o acı günlerden kurtuluşumuzun yıldönümünü kutlamının mutluluğunu yaşıyoruz.

Yüz yıl önce yani 1920 yılında emperyalist güçlerin oyununa gelerek Saimbeyli'mizi sırtından hançerleyen, işgalci Fransızlar'dan da destek alan Ermeni çetecilerin başlattıkları vahşeti, dostluğumuzu huzuru ve hoş görüyü, kolu komşuya kadın çocuk ihtiyar demeden yakıp yıktıkları kırdıkları o günlerde, ümitlerin tükendiği o anda, mavi gözlü kurt bakışlı Mustafa Kemal Atatürk'ün yiğitleri dağların zirvesinden güneş gibi doğdular Kuvay-i Milliye oldular, vatanlarını savundular. Tufan beyler, Doğan beyler, Saim beyler ve nice kahramanlar 18 Ekim 1920 yılında destan yazdılar ay yıldızlı al bayrağımızı mavi göklerde dalgalandırdılar ve bu memleketi bize vatan kıldılar sonsuza dek var ol vatanım, var ol Azerbaycan'ım var ol milletim.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla minnetle anıyor hepsine rabbimden rahmet diliyorum. Saimbeyli'nin kurtuluşunun 100. yılını canı gönülden tebrik ediyorum."

Editör: Haber Merkezi