Vatandaşlar ekranlarında gördükleri isimlerin hayatını ve biyografisini merak ediyor. Habertürk TV'de haber programları sunuculuğu yapan Belet babasının bankacı olması nedeniyle birçok şehirde yaşamıştır. Peki, Serap Belet kimdir, evli mi? Serap Belet aslen nereli, kaç yaşında? İşte detaylar...

SERAP BELET KİMDİR, ASLEN NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1978 yılında dünyaya gelen başarılı sunucu aslen baba tarafından Kırklareli Vize’lidir. Ancak çocukluk yıllarının büyük bir bölümü İç Anadolu’da geçmiştir. Babasının bankada çalışması nedeni ile farklı yerlerde görev alması farklı şehirlerde çocukluk yıllarını geçirmesine neden olmuştur. 3 kardeştir, bir ablası ve bir de erkek kardeşi vardır. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü’nden mezun olmuştur.

Çok küçük yaşlarda iken çalışmaya başlamış, Üniversiteye de ilkokula erken yaşta başladığı için 17 yaşını doldurmadan başlamıştır. Kariyeri öncesinde mağaza satış elemanı ve sigortacı gibi işlerde çalışmış, mesleki kariyerine ise 1997 senesinde öğrenci iken başlamıştır.

İlk olarak 1997 senesinde Kanal D Arena Programı’nda Uğur Dündar‘ın ekibinde çalışmaya başlamıştır. Daha sonra, Kanal D, Star Tv, kısa bir dönem ATV ve tekrar Kanal D’de muhabir olarak çalışmıştır. Arena Programı’nda bir çok özel haber dosyası hazırlamış, sonraki süreçte muhabirliği spikerlik ile birleştirmiştir. Star Tv de Hafta Sonu Ana Haber Bültenlerini sunmuş, uzun süredir ise Haberturk Tv’de haber programları yapmaktadır. Serap Belet ve Muharrem Sarıkaya soruyor ve Sabah haber kuşağı Gün Başlıyor’u Selçuk Tepeli ile sunmaktadır.

Lösemili Çocuklar Vakfı Dosyası, Trilyonluk Yolsuzluk, Terör Mağdurları ve Bahis Siteleri gibi ses getiren bir çok özel habere imzasını atmış ve Hürriyet Gazetesi manşetlerinde yer almıştır.

SERAP BELET EVLİ Mİ, EŞİ KİM?

Eşi Fransız asıllıdır. Evlendikten sonra Douillet soyadını kullanmaya başlamıştır. Eşi ile evde ilk zamanlar İngilizce konuştuklarını, eşinin daha sonra Türkçe yi öğrendiğini belirtmiştir. Kendisi de Fransızca öğrenmiştir. Eşinin ismine ulaşılamamıştır, ancak bu mutlu evliliğinden iki oğlu vardır, bir oğlunun ismi Kaya Antoine’dir. Hafta sonları eşi ve çocukları ile vakit geçirmekten büyük keyif alan Belet, kamp, deniz ve yürüyüş yaptıklarını belirtmiştir. Zaman zaman Kandıra’da dalga sörfü, kışın ise kayak yapmaya gittiklerini sözlerine eklemiştir.

SERAP BELET BOYU, KAÇ YAŞINDA

1.71 cm boyuncaki Belet'in yaşı ise 2022 yılı itibariyle 44'tür.

Resmi sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanan başarılı sunucu instagram hesabını @serapbelet olarak kullanmaktadır. Twitter hesabı ise @serapbelet'tir.

Editör: Haber Merkezi