Koronavirüs vakaların düşürmek adına başlatına tam kapanma sürecinde artık sona geliniyor. Yetkiler tarafından yapılacak tam kapanma analizine göre yeni kararların alınması bekleniyor. 17 Mayıs'ta toplanması beklenen cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden alınacak kararlar arasında en çok merak edileni ise iller arası seyahat kısıtlamasının kalkıp kalkmaycağı konusu.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASI NE ZAMAN BİTECEK?

60 binlere çıkan koronavirüs vaka sayıları tam kapanmanın etkisiyle beraber, 11 bine kadar düştü. Tam kapanma sonrasındaki hedef ise vaka sayılarını 5 binin altına düşürmek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti teşkilatıyla bayramlaşma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamasının pazartesinden itibaren gevşetileceğini söyledi.

Erdoğan, "Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme uygulamasına başlıyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle; Vaka sayısındaki düşüşü gördük, görüyoruz. Bu sayıyı çok daha aşağılara çekmeyi umuyoruz. Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme uygulamasına başlıyoruz. Niyetimiz, mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz.

seyahat

Yetkililer, 17 gün süren sokağa çıkma kısıtlamasının ardından yasakların kademeli olarak kaldrılması gerektiğini söylüyor. Buna göre,  önce küçük işletmeler, daha sonra eğitim veren ilkokullar, 8 ve 12. sınıflar, bir de üniversitelerin yüz yüze eğitim veren tıp gibi bölümlerindeki sınıfların derslerinin başlaması gerekir.

seyahat

17 Mayıs’ta en fazla on bin vaka olması üzerine plan yapılıyor. Bu durumda kademeli açılma gündeme gelecek. Ancak kalabalıklarla yapılan faaliyetlerin yasağı sürecek.

Şehirler arası seyahat kısıtlamasının 17 Mayıs'tan sonra kaldırılması bekleniyor. Konuyla ilgili net kararın 17 Mayıs Pazartesi yapılması beklenen kabine toplantısında alınması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi