TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay başkanlığındaki heyet, Almanya temasları kapsamında Berlin Büyükelçiliği'nde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Görüşmede, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının sorunları, beklentileri ve talepleri ele alındı.
TBMM heyeti Berlin Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığındaki heyet, Almanya Federal Meclisi (Bundestag) Dışişleri Komisyonu Başkanı Armin Laschet'in daveti üzerine bulunduğu Almanya'da Berlin Büyükelçiliği'ne ziyarette bulundu.
Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan ve büyükelçilik mensupları tarafından karşılanan heyete, yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.
Heyet üyeleri, Büyükelçi Turan'a ve büyükelçilik çalışanlarına ev sahiplikleri dolayısıyla teşekkür etti.
Almanya'daki Türk vatandaşlarının talepleri dinlendi
Ziyaret kapsamında düzenlenen vatandaş buluşmasında, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları, dernek temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelindi.
Görüşmede, Almanya'da yaşayan vatandaşların karşılaştığı sorunlar, beklentileri ve talepleri dinlenerek karşılıklı istişarelerde bulunuldu.
Türkiye ile yurt dışındaki vatandaşlar arasındaki bağ vurgulandı
Buluşmada, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının hem bulundukları ülkeye hem de Türkiye'ye önemli katkılar sunduğuna dikkat çekildi.
Vatandaşların sorunlarının takip edilmesi, taleplerinin ilgili mercilere iletilmesi ve çözüm üretilmesinin öneminin vurgulandığı görüşmede, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye'nin ayrılmaz bir parçası olduğu ifade edildi.
Ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlarla Türkiye arasındaki gönül bağının güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.