Türkgün | Siyaset | MHP'li Aksu'dan emekli ve dar gelirliler için dikkat çeken bütçe mesajı

MHP'li Aksu'dan emekli ve dar gelirliler için dikkat çeken bütçe mesajı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, 2027 bütçesinin önceliklerini açıklarken emekliler ve dar gelirli vatandaşların beklentilerine dikkat çekti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, 2027 bütçesinin önceliklerini açıklarken emekliler ve dar gelirli vatandaşların beklentilerine dikkat çekti.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
MUHABİR: Burhan Tural

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, 2027 Yılı Bütçe Teklifi görüşmeleri kapsamında yaptığı değerlendirmelerde, bütçenin “dayanıklılık, refah ve dönüşüm” hedefleri doğrultusunda hazırlandığını söyledi.

2027 BÜTÇESİ İÇİN “DAYANIKLILIK, REFAH VE DÖNÜŞÜM” VURGUSU

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen 2027 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerine katıldı. Bengü Türk TV’ye değerlendirmelerde bulunan Aksu, bütçenin Türkiye’nin ekonomik dayanıklılığını artırmayı, refahı güçlendirmeyi ve dönüşümü desteklemeyi amaçladığını ifade etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, 2027 yılı bütçesinin "dayanıklık, refah ve dönüşüm" bütçesi olacağını kaydederek, "Dar gelirli vatandaşlarımızın milli gelirden hak ettikleri payı almaları gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Bütçe görüşmelerinin 21 Ekim’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın sunumuyla başladığını hatırlatan Aksu, müzakere sürecinin bir ay içinde tamamlanacağını belirtti.

MHP'li Aksu, sürece ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Bugün genel değerlendirmelerle müzakerelere başladık. Bir ay içerisinde bütün kurumların bütçelerini görüşmüş olacağız. Bugün başlayan müzakere süreci tam bir ay sonra tamamlanmış olacak.

"DAYANIKLILIK, REFAH, DÖNÜŞÜM BÜTÇESİ"

MHP'li Aksu sözlerine devam etti:

"2027 Yılı Bütçesi, önemli bir bütçe. "Dayanıklılık, refah ve dönüşüm" bütçesi olarak taktim edildi. Türkiye hem kazanımlarını koruyarak hem de jeopolitik risklere, uluslararası gelişmelere, kırılganlığı daha azalmış ekonomiği tesis etmek amacıyla oluşturulan bir bütçe. Aynı zamanda bir refah bütçesi olduğu ifade ediliyor. Dar gelirli vatandaşlarımızın bir takım toplum kesimlerinin haklı beklentilerini karşılayacak şekilde bütçeden ödeneklerin ayrıldığı ifade ediliyor. Bu nedenle de bir dönüşüm bütçesi olduğu belirtiliyor. "

"AÇIKLAMADAN MEMNUN OLDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 26 Ekim'de gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası emeklilere yönelik açıklamalarına ilişkin de değerlendirmede bulunan MHP'li Aksu şu ifadeleri kullandı:

"MHP olarak başta emeklilerimiz olmak üzere çalışanlarımız, esnaf, çiftçi, dar gelirli vatandaşlarımızın milli gelirden hak ettikleri payı almaları gerektiğini düşünüyoruz. Buna ilişkin çalışmalarımız da var. Sayın Genel Başkanımızın defaatle dile getirdiği ifadeler de var.Bugün geldiğimiz noktada emeklilerimizin mutlaka asgari refah düzeyinde geçime kavuşmalarını mümkün kılacak bir gelire sahip olmalıdırlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından memnun olduk. Bütçe 2027 bütçesi, bu yönde bir iyileştirmenin olması bizi memnun eder. MHP olarak da beklentimiz bu yöndedir.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...