Türkgün | Siyaset | MHP'li Yücel Bulut'tan baro kürsüsünden Terörsüz Türkiye mesajı: 'Kararlı şekilde yolumuza devam edeceğiz'

MHP'li Yücel Bulut'tan baro kürsüsünden Terörsüz Türkiye mesajı: 'Kararlı şekilde yolumuza devam edeceğiz'

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Terörsüz Türkiye hedefinin devlet politikası olarak benimsendiğini belirterek, “Terör örgütlerini bir oyuncak gibi kullananların elinden bu oyuncaklarını alacağız.” dedi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Terörsüz Türkiye hedefinin devlet politikası olarak benimsendiğini belirterek, “Terör örgütlerini bir oyuncak gibi kullananların elinden bu oyuncaklarını alacağız.” dedi.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
MUHABİR: Beybin Usanmaz

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Terörsüz Türkiye hedefinin devlet politikası olarak benimsendiğini belirterek, “Terör örgütlerini bir oyuncak gibi kullananların elinden bu oyuncaklarını alacağız.” dedi. Bulut, terörün sona ermesi, birlik ve beraberliğin güçlenmesi için kararlılıkla mücadele edileceğini vurguladı.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Ankara 2 No'lu Barosu seçimlerine katılarak burada konuşma yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kuruluşundan Terörsüz Türkiye hedefine kadar çeşitli konulara değinen Bulut, terörün Türk toplumuna ağır bedeller ödettiğini ifade etti.

“Terör hadiseleri Türk toplumuna ağır bedeller ödetti”

1970'li yıllarda başlayan ve bugüne kadar devam eden terör olaylarının birçok kuşağı etkilediğini belirten Bulut, yetişmiş kadroların terör örgütlerinin aparatı olarak kullanıldığını veya hedefi haline geldiğini söyledi.

Bulut, 1984'ten itibaren PKK'nın silahlı propagandaya başlamasıyla 40 bine yakın kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kuruluş amacına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Hukukla ve evrensel değerlerle direnecek hukukçular yetiştirmek için kuruldu”

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini hedef alan saldırılara karşı hukuk ve evrensel değerlerle mücadele edecek hukukçular yetiştirmek amacıyla kurulduğunu ifade eden Bulut, şu değerlendirmeyi yaptı:

“13 Şubat 1925 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alacak tüm saldırılara karşı fikirden duvarlar örmek için inşa edilmiş Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Cumhuriyet'in kurucularının ideallerine, fikirlerine göre Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik beraberliğini hedef alan bu saldırılara karşı hukukla, evrensel değerlerle direnecek hukukçular yetiştirmek için kurulmuştu.”

Avukatlık cübbesi altında millet ve Türkiye düşmanlıklarını gizleyenlerin meslek kuruluşlarını talan ettiğini ve yağmaladığını savunan Bulut, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasına gizlenerek Türk, bayrak ve sancak düşmanlarının hamiliğine soyunulduğunu söyledi.

“Terörsüz Türkiye politikasını bir devlet politikası olarak benimsedik”

Ankara 2 No'lu Barosunun kuruluş sürecinde büyük mutluluk duyduklarını belirten Bulut, baronun kuruluşundan bugüne görev yapan başkanların ve üyelerin çeşitli saldırılar karşısında dik duruşlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Terörsüz Türkiye hedefinin devlet politikası olarak benimsendiğini kaydeden Bulut, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti, Cumhuriyeti'nin kuruluş kodlarına uygun bir şekilde eşit yurttaşlık temelinde terörün nihayet bulduğu, binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine sebep olan şiddetin, silahlı propagandanın son bulduğu, huzur içerisinde, birlik ve beraberlik ruhuyla, barış ve huzur içinde yaşayacağı Terörsüz Türkiye politikasını bir devlet politikası olarak benimsedik.”

“Terör örgütlerinin açmış olduğu parantezi kapatacağız”

Terör örgütlerinin hamiliğine soyunanların barış, huzur, dayanışma, eşitlik ve adalet duygularını anlamadıklarını ve anlamak istemeyeceklerini bildiklerini söyleyen Bulut, Türk milletinin tarihinin ve köklerinin Misakımillî sınırlarının ötesinde bir anlam taşıdığını dile getirdi.

Cumhuriyet'in ikinci 100 yılında, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara el uzatabilecek ve sığınabilecekleri bir liman olacak bir ülke inşa etmek için yeni bir vizyon ortaya koyduklarını belirten Bulut, bu hedef doğrultusunda öncelikle “iç kalenin” inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bulut, Anadolu'nun köklerine bağlı yurttaşlarla terör örgütlerinin açtığı parantezin kapatılacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Anadolu'nun kökleriyle kendini bağlamış, ruhunu Anadolu'ya teslim etmiş her bir yurttaşımızla terör örgütlerinin açmış olduğu parantezi kapatarak, tek yürek olmuş bir şekilde her türlü asimetrik saldırıyı görerek ve onlara direnmek suretiyle kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Terör örgütlerini bir oyuncak gibi kullananların elinden bu oyuncaklarını alacağız.”

“Meslektaşlarımızı bir aile gibi görmeye devam edeceğiz”

Konuşmasının sonunda Ankara 2 No'lu Barosunu korumaya, kollamaya, muhafaza etmeye ve dayanışmayı sürdürmeye devam edeceklerini belirten Bulut, meslektaşlarını bir aile gibi gördüklerini ifade etti.

Bulut, Ankara 2 No'lu Barosu Başkanı Gökhan Ağdemir'e bugüne kadarki emekleri dolayısıyla teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...