MotoGP’nin 11. yarışı, Almanya'nın Chemnitz kentindeki 3,7 kilometrelik Sachsenring Pisti'nde koşuldu. 30 turluk mücadelede damalı bayrağı ilk gören isim, 40 dakika 42.854 saniyelik süresiyle Marc Marquez oldu. Ducati Lenovo takımı adına yarışan İspanyol pilot, bu zaferle puan farkını açmayı başardı.
Sadece 10 pilot yarışı tamamladı
Virajlarda yaşanan çok sayıda kazayla dikkat çeken yarışta, yalnızca 10 sürücü bitiş çizgisine ulaşabildi. Gresini Ducati pilotu Alex Marquez, liderin 6.380 saniye gerisinde ikinci, takım arkadaşı Francesco Bagnaia ise 7.080 saniye farkla üçüncü sırayı aldı.
Pilotlar klasmanında son durum
- Marc Marquez (İspanya): 344 puan
- Alex Marquez (İspanya): 261 puan
- Francesco Bagnaia (İtalya): 197 puan
- Fabio Di Giannantonio (İtalya): 142 puan
- Franco Morbidelli (İtalya): 139 puan
MotoGP’de sıradaki durak Çekya
MotoGP sezonunun 12. yarışı, 18 Temmuz’da Çekya Grand Prix’si adıyla Masaryk Pisti’nde gerçekleştirilecek. Marquez, şampiyonluk yarışında bir adım daha öne çıkmak için piste çıkacak.