Türkgün | Spor | Stefano Manzi, Dünya Supersport Şampiyonası’nda şampiyonluğunu ilan etti

Stefano Manzi, Dünya Supersport Şampiyonası’nda şampiyonluğunu ilan etti

İtalyan motosikletçi Stefano Manzi, 2025 Dünya Supersport Şampiyonası’nın Portekiz etabında kazandığı son yarışla birlikte sezonun bitimine bir etap kala şampiyonluğunu ilan etti.

İtalyan motosikletçi Stefano Manzi, 2025 Dünya Supersport Şampiyonası’nın Portekiz etabında kazandığı son yarışla birlikte sezonun bitimine bir etap kala şampiyonluğunu ilan etti.

KAYNAK: AA

İtalyan motosikletçi Stefano Manzi, 2025 Dünya Supersport Şampiyonası’nın 11. etabında Portekiz’deki Estoril Pisti’nde yapılan ikinci yarışı kazanarak şampiyonluğunu resmen ilan etti.
Milli sporcu Can Öncü ise Portekiz etabını 9. sırada tamamlarken, genel klasmanda sezonu ikinci sırada bitirmeyi garantiledi.

Manzi Portekiz’de zafere uzandı

Dünya Supersport Şampiyonası’nın Portekiz ayağında hafta sonunun son yarışı, Estoril Pisti’nde yapıldı.
Pata Yamaha Ten Kate Racing takımının pilotu Stefano Manzi, 10. galibiyetini alarak şampiyonluk unvanını garantiledi.

İtalyan sürücünün ardından Feel Racing WorldSSP takımından Philipp Oettl ikinci, Kawasaki WorldSSP sürücüsü Jeremy Alcoba ise üçüncü sırada yer aldı.

Can Öncü yarışa lider başladı, motor problemi yaşadı

Milli sporcu Can Öncü, yarışın ilk turlarında liderliği ele geçirerek güçlü bir başlangıç yaptı.
Ancak yarışın bitimine 6 tur kala motorunda yaşadığı teknik sorun nedeniyle hız kaybetti ve 9. sırada finiş gördü.

Bu sonuçla Öncü, sezon genelinde 343 puana ulaşarak şampiyonayı ikinci sırada tamamlama hakkını garantiledi.

Genel klasmanda son durum

Portekiz etabı sonunda genel klasman sıralaması şu şekilde oluştu:

  1. Stefano Manzi (İtalya) – 425 puan
  2. Can Öncü (Türkiye) – 343 puan
  3. Tom Booth-Amos (İngiltere) – 233 puan

Bu sonuçla Stefano Manzi kariyerinin ilk Dünya Supersport şampiyonluğunu, Can Öncü ise en iyi derecesini elde etmiş oldu.

Sezon finali İspanya’da

2025 Dünya Supersport Şampiyonası’nın 12. ve son ayağı, 17-19 Ekim tarihlerinde İspanya’nın Jerez Pisti’nde yapılacak.

Sezonun son yarışında, şampiyonluk kupasını kazanan Manzi ve klasmanı ikinci sırada tamamlamayı garantileyen Can Öncü, podyumun zirvesinde kapanış mücadelesi verecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...