Son dönem yabancı diziler arasında en çok konuşulanlar arasına girmeyi başaran Netflix yapımı "Squid Game" borcu olan 456 kişi ıssız bir adaya götürülerek yarışmaya tabi tutuluyor. Yarışmada başarılı olamayanların hayatını kaybetti dizide oyunlardan biri de şeker oyunuydu. Birçok kişi, "Squid Game şekeri nasıl yapılır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte Squid Game şekeri yapılışı ve malzemeleri...

Squid Game dizisi, dünya çapında yayınlandığı 81 ülkede büyük ilgi görüyor. Borç batağındaki insanlara çocuk oyunlarının oynatıldığı dizide kazanna 45,6 milyar won para ödülü vaat ediliyor. Yarışmaların sonunda 1 kişi kazanırken geri kalan 455 kişi ölüyor.

Şeker kalıbı oyununda ise yarışmacılara kutular içerisinde şekilli şekerler veriyorlar. Şekilleri, belirli bir süre içerisinde şekeri kırmadan çıkarmaları isteniyor. Şekilleri çıakrmaayn veya kıran kişiler ise teker teker öldürülüyor. 

SQUİD GAME ŞEKERİ TARİFİ VE MALZEMELERİ

5 yemek kaşığı şeker
½ silme çay kaşığı karbonat

SQUİD GAME ŞEKERİ NASIL YAPILIR?

Şekeri tavaya alın ve altını açın. Şeker eriyene kadar herhangi bir kaşıkla karıştırmayın, tavayı hareket ettirerek ısıyı eşitleyebilirsiniz.

Şeker eridiğinde bir spatula yardımı ile karıştırın ve karbonatı ilave edin.

Karıştırdıktan sonra yağlı kağıt üzerine yuvarlaklar halinde dökün.

Düz bir bardak altıyla çok bastırmadan şekerlerin üzerini düzleyin.

Kurabiye kalıpları ile üzerine şekil verin ve soğumasını bekleyin. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Editör: Haber Merkezi