Evlerdeki ihtiyaçların giderilmesi için vatandaşlar marketlere çıkıyor. Tam kapanma uygulanan bugün marketler kaça kadar açık bu sebeple merak ediliyor. Sokağa çıkma yasağında marketler saat kaçta kapanıyor? İçişleri Bakanlığı genelgesinde de açıklanan 29 Nisan - 17 Mayıs tarihlerini kapsayan tam kapanmada, bakkallar ve marketlerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi.

MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR VE KAPANIYOR?

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde fırınların, bakkalların ve marketlerin çalışma saatleri hakkında bilgi verildi. Genelgeye göre, fırınların, bakkal ve marketlerin açılış kapanış saatleri değişti. Öte yandan, zincir marketler olan A101, BİM, ŞOK ve Migros gibi yerlerin çalışma saatleri de düzenlendi. 29 Nisan 19.00'dan 17 Mayıs 05.00'a kadar sürecek tam kapanma için yeniden düzenlemeye gidilen market çalışma saatleri ile ilgili detaylar şöyle;

Marketler saat kaça kadar açık

30 Nisan 2021 Cuma gününden itibaren geçerli olacak genelgenin ilgili maddeleri şöyle: Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

Marketler saat kaça kadar açık

ZİNCİR MARKETLER PAZAR GÜNLERİ KAPALI KALACAK

Buna göre Pazar günleri ŞOK, A101, BİM ve MİGROS kapalı olacaklar. Ayrıca zincir market grubunda yer alan diğer marketler de Pazar günü açık olmayacak.

Editör: Haber Merkezi