Yurt dışından son gelen Biontech aşılarından sonra bir kişi aşılama programı dahil edildi. En son 50 yaş üstü vatandaşlar aşı olurken, Bakan Koca müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleriyle beraber öğretim üyeleri ve üniversite personellerinin de aşılanacağı müjdesini verdi. Peki, Tiyatroculara aşılama başladı mı? Tiyatrocular ne zaman aşılanacak? İşte ayrıntılar.

TİYATROCULAR NE ZAMAN AÇILANACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, müzisyen ve oyuncuların aşıya dahil edilmesi açıklamasının altına yorum yazan tiyatro sanatçısı Behzat Uygur'a yanıt cevap verdi.

TİYATROCULAR AŞI PROGRAMINA DAHİL  OLDU

Uygur'un "Tiyatrocular yok…Acaba Abdülkadir albümünden müzisyen olarak değerlendirilir miyiz" ifadelerine Bakan Koca şöyle yanıt verdi:

"Behzat Bey, sizin sıranız gelmişti zaten yaş grubunuz sebebiyle :) Ama merak etmeyin, tiyatrocularımız zaten ilan ettiğimiz kapsama dahil."

KOCA

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekiplerinin de aşılama gruplarına dahil edildiğini duyurdu.

Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Aşı programımızda bir grubun daha aşılanmasına başlıyoruz. Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri yarından itibaren aşı olmaya başlayabilecekler. Her geçen gün yeni meslek ve yaş grupları eklenerek ülkemizi en kısa sürede salgın gündeminden çıkaracağız. Bu güce güvenin."

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu almak için MHRS ve e-Nabız aracılığıyla aşı randevu ekranına giriş yapmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sistem giriş yaptıktan sonra 'aşı randevusu' ekranı karşınıza çıkıyor. Aşı randevusu ekranından istediğini aşı tercihini, hastane ve saat tercihinizi yapabilirsiniz. Ayrıca MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

E-NABIZ AŞI RANDEVUSU İÇİN TIKLAYIN...

Editör: Haber Merkezi