23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Tacikistan'da başörtüsü ve dini bayramlar yasaklandı

Tacikistan'da başörtüsü ve dini bayramlar yasaklandı

Tacikistan'da onaylanan yeni yasa tasarısı, başörtüsü kullanımını ve dini bayramların kutlanmasını yasaklamaktadır. Bu karar ülkede tartışmalara neden olurken, yasa tasarısının detayları ve etkileri hakkında daha fazla bilgi beklenmektedir. Tacikistan'da yaşayan vatandaşlar ve insan hakları grupları, bu kararı yakından takip etmektedir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tacikistan'da başörtüsü ve dini bayramlar yasaklandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Tacikistan'da Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkede, parlamentonun üst kanadı Milli Meclis, başörtüsünün yasaklanmasını içeren bir yasa tasarısını onayladı. Ayrıca, Ramazan ve Kurban bayramlarının çocuklar tarafından kutlanmasının da yasaklandığı belirtildi.

Çoğunluğu Müslüman Olan Ülkeden Tepki Çeken Karar!

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen yasa tasarısı, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girdi. Yasa, Tacik kültürüne uygun olmayan yabancı kültürlere ait kıyafetlerin giyilmesini, ithal edilmesini, satılmasını ve reklamının yapılmasını yasaklıyor. Yasaya uymayanlar için ciddi para cezaları öngörülüyor.

Başörtüsüne Yönelik Baskılar 2007 Yılında Başladı

Tacikistan'da başörtüsüne yönelik baskılar 2007 yılında başlamış ve o tarihten bu yana sürekli olarak artmıştır. Çeşitli kıyafetlerin okullarda yasaklanmasının ardından, kural tüm kamu kurumlarını kapsayacak şekilde genişletilmişti. Ayrıca, kadınları Tacik kıyafetleri giymeye çağıran yetkililer, sakal uzatmayı da yasaklayarak tartışmalara neden olmuştu.

Yorumlar
N
Nazim 4 ay önce
Tacikistan yanlış yolda, vatandaşına rağmen böyle kanun olmaz
BEĞENME
0
CEVAPLA
Yüksekova'daki sır ölümlerde çarpıcı detay! Bir gün önce ilçeye gelmiş

Yüksekova'daki sır ölümlerde çarpıcı detay! Bir gün önce ilçeye gelmiş