Ankara’da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak ve sel, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Keçiören ilçesi Gülgün Sokak’ta sel sularının etkisiyle yolda çöküntüler meydana gelirken, park halindeki yaklaşık 15 otomobil oluşan çukurlara saplandı.
Ağır hasar gören araçlar ekipler tarafından bulundukları yerden çıkarılırken, sokak güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Ekiplerin bölgede iş makineleriyle dolgu ve onarım çalışması başlattığı belirtildi.
Sel suları yolu adeta yuttu
Şiddetli yağışın ardından bölgede oluşan çöküntüler nedeniyle çok sayıda araç zarar gördü. Araçların büyük bölümünün su aldığı ve ağır hasar oluştuğu ifade edildi.
Bölge sakinlerinden Vedat Saygıner, yağış sırasında sel sularının güçlü bir akıntıya dönüştüğünü belirterek, "Yağmur, toprağı alıp götürdüğü için bu sefer de heyelan oldu. Arabalar dikine dikine hepsi çukura düştü" dedi.
Saygıner, yaklaşık 10-15 aracın hasar gördüğünü belirterek, "Arabaların hepsi pert, su aldı motorundan. Gece millet mal derdine düştü" ifadelerini kullandı.
"Tufan yaşadık"
Sel sırasında kanalizasyon hattında da patlama meydana geldiğini öne süren Saygıner, bölgedeki akıntının çok şiddetli olduğunu söyledi.
Saygıner, "Yağmur etki oldu ama esas patlak, lağım patlamasında oldu. Bütün lağım ve pis su hep buradan geçiyor. Tufan yaşadık, olduğu gibi akıntı oldu. Evlerde herhangi bir şey yok. Sadece araçlarda maddi hasar var" diye konuştu.
"Burada 2 metreye yakın çukur var"
Bölgede yaşayan Hayrettin Yücel ise yol üzerinde yürütülen altyapı çalışmalarına dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu.
ASKİ'nin bölgede kanal çalışması yaptığını belirten Yücel, kazılan alanların yeterince kapatılmadığını ve yağışların ardından toprağın aşındığını savundu.
Yücel, "Yağmurdan önce bu kadar değildi ama yağmurdan sonra sel suları toprağı alıp götürüyor. Ondan dolayı aşınma oluyor. Burada 2 metreye yakın çukur var. Lağım patlaması da öbür tarafta akıyor. Buraya bir an önce yetkililerin ilgilenmesi lazım" dedi.
Sokak trafiğe kapatıldı
Selin ardından araçların kaldırılmasıyla birlikte bölge güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Ekiplerin iş makineleriyle yolda oluşan çukurları doldurmak ve hasarlı bölümleri onarmak için çalışma başlattığı öğrenildi.