Türkgün | Videolar | Gündem | 'Hop birader!' dedi, soygunun seyrini değiştirdi: Fatih'te banka parasını vatandaş kurtardı!

'Hop birader!' dedi, soygunun seyrini değiştirdi: Fatih'te banka parasını vatandaş kurtardı!

İstanbul Fatih’te bir banka şubesine silahla giren şüpheli 112 bin lirayı alarak kaçtı. Kaçış sırasında düşen yaklaşık 80 bin lira bir vatandaş tarafından toplanarak bankaya teslim edildi.

İstanbul Fatih’te bir banka şubesine silahla giren şüpheli 112 bin lirayı alarak kaçtı. Kaçış sırasında düşen yaklaşık 80 bin lira bir vatandaş tarafından toplanarak bankaya teslim edildi.

KAYNAK: İHA-AA

Olay, saat 17.00 sıralarında Fatih Hacı Kadın Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, silahlı bir şahıs bankaya girerek çalışanları tehdit etti ve bir miktar parayı aldıktan sonra hızla uzaklaştı.

Şüpheli kaçtığı esnada bir vatandaşa çarptı. Çarpmanın etkisiyle yanında bulunan paranın bir kısmı yere düştü. O sırada yaşananları fark eden vatandaş, yerdeki banknotları toplayarak yeniden banka şubesine götürdü. Banka yetkililerine teslim edilen paranın yaklaşık 80 bin lira olduğu öğrenildi.

Banka çalışanlarının yaptığı incelemede ise toplam 112 bin liranın gasbedildiği, 32 bin liranın halen eksik olduğu belirlendi.

'PARAYI DEMİRİN ORAYA TAKTI VE YIRTILDI'

Olay anına tanıklık eden ve parayı bankaya teslim eden Kani Yankaçar yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

Arka tarafta bulunurken, hırsız koşmaya başlamış. Olaydan bir haberim yokken gelişti, tamamen tesadüf tamamen. Koşuyordu, zaten koşarken dönmesi ile ben bağırdım, seslendim. "hop birader" diye. O panik yaptı ve korktu. Parayı demirin oraya taktı ve yırtıldı. Yırtılınca bende banknotları aldım. Silahını görmedim. Koşarken bir yandan da tutmaya çalışıyordu, muhtemelen cebindeydi. Sağ taraftan Süleymaniye tarafından çıktı gitti

dedi.

Olayla ilgili polis ekiplerinin kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattığı öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...