Türkgün | Yaşam | Batı Karadeniz'de balıkçılar umutlu: Palamuttan sonra hamsi bereketi bekleniyor

Batı Karadeniz'de balıkçılar umutlu: Palamuttan sonra hamsi bereketi bekleniyor

Batı Karadeniz'de palamut bolluğuyla sezona başlayan balıkçılar, deniz suyunun soğumasıyla birlikte hamside de bereketli bir dönem bekliyor. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Osman Özer, palamutun ardından çinekop, lüfer ve hamsi avının da güzel geçeceğini söyledi.

Batı Karadeniz'de palamut bolluğuyla sezona başlayan balıkçılar, deniz suyunun soğumasıyla birlikte hamside de bereketli bir dönem bekliyor. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Osman Özer, palamutun ardından çinekop, lüfer ve hamsi avının da güzel geçeceğini söyledi.

KAYNAK: AA

Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av sezonuyla palamut bereketi yaşayan Batı Karadeniz'deki balıkçılar, hamside de sezonun bereketli geçmesini bekliyor.

Palamut bolluğuyla sezona "vira bismillah" diyen balıkçılar, deniz suyunun soğumasıyla hamside de bolluk yaşanacağından umutlu.

BALIKÇILAR SEZONA PALAMUT BEREKETİYLE BAŞLADI

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Osman Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun çok iyi başladığını ve hava şartlarına göre aynı bereketle devam ettiğini söyledi.

Deniz şartlarının poyraz nedeniyle bir haftadır iyi olmamasına rağmen palamut bolluğunun devam ettiğini belirten Özer, "Palamut bolluğu yaklaşık 1,5-2 ay daha devam eder diye düşünüyoruz. Güzel palamut sezonu geçiriyoruz. Geçen yıl çok kötü sezon geçirdik. Teknelerimiz açıldı ama hiçbir şey kazanamadan sezonu kapattı." diye konuştu.

PALAMUDUN ARDINDAN ÇİNEKOP VE LÜFER BEKLENİYOR

Bu yıl palamudun ardından bereketli hamsi avı beklediklerini dile getiren Özer, "Palamudun arkasından çinekop ve lüfer bekliyoruz. Hamsi büyük ihtimalle güzel olacak gibi görünüyor. 1,5 ay sonra palamut avcılığından sonra çinekop, lüfer ve hamsi avının güzel olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Özer'in açıklamasına göre balıkçılar, palamut avcılığının ardından çinekop, lüfer ve hamside de bereketli bir sezon yaşanmasını bekliyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...