MEB tarafından düzenlenecek olan LGS sınavına 8. sınıf öğrenciler katılıyor. Liseye girmek için bir yıldan fazla bir süre bekleyen öğrenciler ve veliler, LGS sonuçları ne zaman açıklanacağını merak ediyor. LGS soru ve cevaplarının yayınlanma tarihi öğrenciler ve yakınları tarafından dorgulanıyor.

LGS’nin birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. Sınavın ardından LGS'de ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

lgs

LGS sınav kılavuzunda yer alan bilgilere göre LGS sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. LGS sınav soru ve cevap anahtarının ise sınavdan birkaç gün sonra yayınlanması bekleniyor.

lgs

Geçtiğimiz yıl sınav 20 Haziran tarihinde gerçekleşmiş sınav soruları da 23 Haziran'da erişime açılmıştı. Bu bilgilere göre bu sene LGS sorularının 9 Haziran'da yayınlanması ön görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak olan LGS cevap anahtarına öğrenciler http://meb.gov.tr üzerinden erişim sağlayacaklar. Önceki yıllarda LGS soruları ve cevap anahtarı, PDF dosyası üzerinden de görüntülenmişti.

Editör: Haber Merkezi