Geçen sezon TRT 1'de yayınlanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Melikşah rolüyle milyonların gönlünde taht kuran Buğra Gülsoy'un hem yazıp hem de başrolünde oynadığı Acı Tatlı Ekşi filmi bugün yeniden ekranlara geliyor. Gerçek aşkın zamana ve hayata meydan okumasının anlatıldığı filmde Özge Özpirinçci'ni hayat verdiği Duygu'nun hastalığı merak edilenler arasında .

ACI TATLI EKŞİ FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

İlginç hikayesi ile vizyondayken büyük ilgi gören Acı Tatlı Ekşi filminin konusu pekçok kişinin gündeminde.

Hayatınızın aşkıyla beş senelik bir ayrılık anlaşması yapmayı kabul eder miydiniz? Peki beş sene sonra yeniden karşılaştığınızda onu yine de sever miydiniz? Murat ve Duygu birbirlerine deli gibi aşıktır. Üniversiteden mezun olurken Murat Duygu’ya evlenme teklif eder. Oysa Duygu’nun gerçekleştirmek istediği hayalleri vardır. Beş sene sonra yeniden birleşmek üzere bir ayrılık anlaşması yaparlar. Halbuki hayatın onlar için başka sürprizleri vardır. Senelerce akıllardan çıkmayacak modern bir aşk hikayesi anlatan Acı Tatlı Ekşi, aşk adına yapılan fedakarlıkların dokunaklı bir resmini çiziyor. Ve gerçek aşkın zamana ve hayata meydan okuduğunu yeniden gösteriyor.

ACI TATLI EKŞİ OYYUNCULARI KİMLER?

Birçok ünlü ismin rol aldığı projede şu oyuncular oynadı:

Özge Özpirinçci (Duygu)

Buğra Gülsoy (Murat)

Yusuf Akgün (Alper)

Gözde Türkpençe (Eliz)

Osman Alkaş (Hakan)

Füsun Demirel (Murat'ın Annesi)

Rahmi Dilligil (Murat'ın Babası)

ACI TATLI EKŞİ FİLMİ NEREDE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Romantik dram türündeki Acı Tatlı Ekşi filmi 22 Aralık 2017 tarihinde vizyona girmişti.

Acı Tatlı Ekşi ilminin çekimleri İzmir'de yapıldı. İstanbul'da da çekimlerin bir kısmı yapılan Acı Tatlı Ekşi filminin asıl çekildiği yer İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi ve Urla ilçesi oldu.

ACI TATLI EKŞİ DUYGU'NUN HASTALIĞI NE?

Acı Tatlı Ekşi filminde, Özge Özpirinçci'nin canlandırğı Duygu karakterinin hastalığı olan ALS hakkında bilgiler merak konusu oldu. Kısaca özetleyecek olursak ALS hakkında şunlar söylenebilir.

Açılımı Amyotrofik Lateral Skleroz olan als hastalığı, Acı Tatlı Ekşi’deki kızın hastalığı olarak bir kez daha gündeme geldi. Daha önce ALS challenge olarak hatırlanan Ice Bucket Challenge ile dikkat çekilen ALS, beyinde ve omurilikte yer alan ve kasların hareketini sağlayan sinir hücrelerinin hasarı sonucunda meydana geliyor. ALS hastalığı nedir neden olur sorusunun sorulduğu hastalık sonucunda motor nöronları kaslara uyarı gönderemediğinde kaslarda güçsüzlük ortaya çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi