Yerli sinemada oyunculuk, senarist ve yönetmenlik yapan büyük usta Kartal Tibet geçen hafta hayatını kaybetmişti. Ünlü oyuncunun, kült film serisinden olan 'Tarkan: Güçlü Kahraman' televizyon izleyicisi ile buluşuyor. Nahit Ataman'ın yapımcılığında çekilen filmin yönetmen koltuğunda ise önceki üç filmde olduğu gibi Mehmet Aslan oturmaktadır.

Tarkan: Güçlü Kahraman ya da Tarkan: Güçlü Kahraman Kolsuz Kahramana Karşı filmi bugün yeniden izleyicisi ile buluşuyor. Filmin senaryosu Mehmet Aslan tarafından Sezgin Burak'ın eseri üzerine yazılmıştır. Fakat Sezgin Burak'ın çizgi romanında macera Roma İmparatorluğu'nda geçmekte iken film uyarlamasında senaryo Çin üzerine yazılmıştır.

TARKAN GÜÇLÜ KAHRAMAN FİLMİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Tarkan serisinin son filmi olan bu filmde de önceki filmlerde olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırmıştır

Film 1973 yılında çekilmiştir.

tarkan

TARKAN GÜÇLÜ KAHRAMAN FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Avrupa’nın büyük bir bölümünü topraklarına katan Hun İmparatoru Atilla, topraklarını daha da genişletmek için yollar arar. Bu düşünce ile arayış içine giren Atilla, oldukça stratejik bir değere sahip olan Altın Kılıç’a sahip olmak ister. Çin’in kontrolü altında olan bu kılıç son derece değerlidir ve bu kılıç uğruna yollara düşen yalnızca Atilla değildir. Çin’de önemli makamlar elde etmek isteyen ve kurnaz bir adam olan Wang Yu’da kılıcı elde etmek için elinden gelen her şeyi yapar. Bu yolda yerli halka işkenceler eden Wang Yu, kılıç için her şeyi göze almıştır.

Kılıcı isteyen Atilla, bunun için güvenilir akıncısı Tarkan’ı görevlendirir. Sadık dostu Kurt ile birlikte yola çıkan Tarkan Sang Tapınağı’na doğru ilerler. Tarkan yolculuğu sırasında Alonya isimli bir genç kadını kurtarır. Daha sonrasında yoluna atlı bir birlik çıkar, bu birlik Atilla tarafından Tarkan’a yardım amacıyla gönderilmiştir. Atlı birlikle birlkte yola çıkan Tarkan’ın önüne Çin İmparatoru Çu Çeng tarafından hazırlanan bir çok engel çıkar. Bu amaçla silahtarı Mançu’yu görevlendiren Çu Çeng, Tarkanı’ı ve arkadaşlarını esir almayı başarır.

Esaretten bir şekilde kurtulmayı başaran Tarkan, Sang tapınağına ulaşır. Kılıç için mücadele eden bir diğer kişi de burada Tarkan’ı köşeye sıkıştırmaya çalışır. Acımasız Wang Yu ve silahşörleri Sang Tapınağı’nda Tarkan’a saldırı düzenler. Tarkan’ın mağlubiyeti ile sonuçlanan bu mücadele sonucunda genç savaşçının tüm kemikleri kırılır. Daha önce Tarkan’ın kurtardığı genç bir kadın olan Alonya, Tarkan’ı Sang tapınağından kurtarır. Kemiklerini tedavi etmek için Ulu Gökçe’ye götürür.

TARKAN GÜÇLÜ KAHRAMAN FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Tarkan (Kartal Tibet) — Attila'nın akıncısı ve Hun kahramanı.
Kurt (Can Kurt) — Tarkan'ın yardımcısı ve sadık kurdu.
Wang Yu (Hakkı Koşar) — Çin imparatorunun savaşçılarından siyah kuşak karateci.
Kulke (Halit Akçatepe) — Tarkan'ın arkadaşı ve yoldaşı.
Alonya (Hülya Darcan) — Ulu Gökçe'nin kızı.
Ulu Gökçe (Reha Yurdakul) — Eski bir savaşçı olan Hun bilgesi.
Mançu (Kazım Aktan) — Çin imparatorunun özel muhafızı ve Wang Yu'nun eski öğrencisi.
Oba reisi (Kazım Kartal) — Mançu ile bir olup Tarkan'ı alt etmek isteyen oba reisi.
Çu Çeng (Müfit Kiper) — Çin imparatoru.
Buda rahibi (İlhan Hemşeri) — Sang Tapınağı'nın başrahibi.
Hancı (Çetin Tolbas) — Çinli hancı.

Editör: Haber Merkezi