Türkgün | Dünya | ABD'den İran'a şok saldırı: Füze ve İHA tesisleri hedef alındı

ABD'den İran'a şok saldırı: Füze ve İHA tesisleri hedef alındı

ABD Merkez Komutanlığı, İran’a yönelik son saldırı dalgasının 7 saatte tamamlandığını, Hürmüz Boğazı ile İran’ın kıyı bölgelerindeki onlarca askeri hedefin vurulduğunu açıkladı.

ABD Merkez Komutanlığı, İran’a yönelik son saldırı dalgasının 7 saatte tamamlandığını, Hürmüz Boğazı ile İran’ın kıyı bölgelerindeki onlarca askeri hedefin vurulduğunu açıkladı.

KAYNAK: İHA

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran’a karşı başlatılan son saldırı dalgasına ilişkin açıklama yaptı.

CENTCOM, saldırıların tamamlandığını duyurarak Hürmüz Boğazı ve İran’ın kıyı bölgelerindeki onlarca askeri hedefin vurulduğunu bildirdi.

Füze ve İHA tesisleri hedef alındı

Son saldırı dalgasının 7 saat sürdüğü belirtilen açıklamada, "ABD savaş uçakları, insansız hava araçları (İHA) ve donanma gemileri, İran'ın ticari deniz taşımacılığını ve sivil mürettebatı tehdit etme kapasitesini daha da zayıflatmak amacıyla, İran'ın füze ve İHA tesislerini, deniz unsurlarını ve kıyı savunma sistemlerini hassas mühimmatlarla hedef aldı" denildi.

ABD, İran ile gerilimin arttığı bir dönemde Orta Doğu'da askeri tatbikat  yapacak - Son Dakika Haberleri

Saldırılarda İran’ın füze ve İHA tesislerinin yanı sıra deniz unsurları ile kıyı savunma sistemlerinin hedef alındığı aktarıldı.

ABD güçleri teyakkuzda

Son saldırı dalgasının, ABD’nin İran’a yönelik deniz ablukasını yeniden başlattığı gün gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

CENTCOM açıklamasında, "ABD güçleri, teyakkuzda olmayı sürdürerek, gerekli operasyon emirlerini yerine getirmeye hazırdır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...