Türkgün | Dünya | CENTCOM'dan açıklama: ABD, İran'daki askeri hedefleri vurdu

CENTCOM'dan açıklama: ABD, İran'daki askeri hedefleri vurdu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran'da onlarca askeri hedeflerin vurulduğu bildirildi. 7 saatlik operasyonda füze ve İHA tesisleri, deniz kuvvetleri unsurları ve kıyı savunma sistemleri hedef alındı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran'da onlarca askeri hedeflerin vurulduğu bildirildi. 7 saatlik operasyonda füze ve İHA tesisleri, deniz kuvvetleri unsurları ve kıyı savunma sistemleri hedef alındı.

KAYNAK: DHA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Hürmüz Boğazı yakınlarında ve İran kıyı bölgelerinde bulunan onlarca askeri hedefe yönelik yeni bir hava harekatı düzenlendiğini duyurdu.

SAVUNMA SİSTEMLERİNİ HEDEF ALDI 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, TSİ 05.00’te İran'a yönelik ek bir saldırı dalgasının tamamlandığı bildirildi. Açıklamaya göre, 7 saat süren operasyon kapsamında ABD savaş uçakları, insansız hava araçları ve deniz unsurları hassas mühimmatlar kullanarak İran'a ait füze ve İHA tesislerini, deniz kuvvetleri unsurlarını ve kıyı savunma sistemlerini hedef aldı.

deniz ablukası yürürlüğe girdi 

Gerçekleştirilen saldırıların, ABD kuvvetlerinin İran limanlarına ve kıyı bölgelerine giden ya da buralardan hareket eden gemilere yönelik deniz ablukasını yeniden başlattığı gün gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada, deniz ablukasının saat 23.00 itibarıyla yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...