Türkgün | Ekonomi | Bakan Ersoy "Tarihi eşiği aştık" diyerek rakamları paylaştı

Bakan Ersoy "Tarihi eşiği aştık" diyerek rakamları paylaştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025'te telif hakları alanında önemli gelişmeler yaşandığını duyurdu. Müzik Lisans Belgesi ile konaklama sektöründeki ihtilaflar çözüldü, telif gelirleri önemli ölçüde arttı, kitap üretimi ve kayıtları rekor seviyeye ulaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025'te telif hakları alanında önemli gelişmeler yaşandığını duyurdu. Müzik Lisans Belgesi ile konaklama sektöründeki ihtilaflar çözüldü, telif gelirleri önemli ölçüde arttı, kitap üretimi ve kayıtları rekor seviyeye ulaştı.

MUHABİR: Ayşe Akyürek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025 yılında telif hakları alanında önemli bir dönüm noktasına ulaşıldığını açıkladı. Ersoy, Müzik Lisans Belgesi uygulaması sayesinde konaklama tesislerinde 40 yılı aşkın süredir devam eden telif ihtilaflarının çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Bakan Ersoy, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Müzik Lisansına İlişkin İş Birliği Protokolü ile gastronomi sektörü ile müzik meslek birlikleri arasında yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Bu süreçte meslek birliklerinin telif gelirlerinin son 3 yılda 7 kat arttığını vurgulayan Ersoy, 2025 yılı telif gelirlerinin 3 milyar TL’yi aşarak rekor kırdığını kaydetti.

Yayıncılık ve yapım alanında da üretim ivmesinin güçlendiğini belirten Ersoy, 2025’te 62 bin 62 yeni kitabın yayımlandığını ve toplamda 405 milyon kitap nüshası üretildiğini aktardı. En fazla tescil edilen alanlar arasında 1569 bilgisayar programı, 1480 müzik albümü, 1331 ilim ve edebiyat eseri ile 520 sinema filminin yer aldığını bildirdi.

Ersoy, eğitimden mevzuata, üretimden korumaya kadar telif hakları alanında kalıcı, adil ve güçlü bir yapı oluşturmaya kararlılıkla devam ettiklerini vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...