Türkgün | Galeriler | Gündem | Silivri açıklarında batan Tuğberk İmamoğlu gemisinde kayıp 10 mürettebat aranıyor

Silivri açıklarında batan Tuğberk İmamoğlu gemisinde kayıp 10 mürettebat aranıyor

Silivri açıklarında "Alsu" isimli gemiyle çarpıştıktan sonra batan "Tuğberk İmamoğlu" gemisindeki 10 kişilik kayıp mürettebata ulaşmak için başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları 11'inci gününde devam ediyor.

Silivri açıklarında "Alsu" isimli gemiyle çarpıştıktan sonra batan "Tuğberk İmamoğlu" gemisindeki 10 kişilik kayıp mürettebata ulaşmak için başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları 11'inci gününde devam ediyor.

KAYNAK: AA
Batan geminin 10 kayıp mürettebatı için umut seferberliği! 1

Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında 2 Eylül'de meydana gelen gemi kazasının ardından başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları, kayıp 10 mürettebata ulaşmak için havadan ve denizden koordineli arama tarama faaliyetleri gerçekleştiriyor.

1 / 8
Batan geminin 10 kayıp mürettebatı için umut seferberliği! 2

Kayıp mürettebat için arama çalışmaları sürüyor

Ekipler, kaza sahasında havadan ve denizden koordineli arama tarama faaliyetleri yapıyor.

Kayıp yakınları ise Silivri'deki sahilde kaymakamlık ve AFAD koordinasyonunda oluşturulan kriz merkezinde bekliyor.

2 / 8
Batan geminin 10 kayıp mürettebatı için umut seferberliği! 3

Gemiler Silivri açıklarında çarpıştı

Yaklaşık 18 mil açıkta meydana gelen kazada, Kocaeli'den Aliağa'ya giden "Alsu" isimli ticari gemi ile İskenderun Limanı'ndan Karadeniz Ereğli'ye seyreden "Tuğberk İmamoğlu" adlı gemi çarpıştı.

3 / 8
Batan geminin 10 kayıp mürettebatı için umut seferberliği! 4

Kazanın ardından "Tuğberk İmamoğlu" gemisi battı.

4 / 8
Batan geminin 10 kayıp mürettebatı için umut seferberliği! 5

Enkazın yeri 4'üncü günde tespit edildi

Kazanın 4'üncü gününde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait kurtarma gemisi TCG Akın'ın gelişmiş sonar sistemleri ve uzaktan kumandalı su altı aracı (ROV) desteğiyle enkazın yeri tespit edildi.

5 / 8
Batan geminin 10 kayıp mürettebatı için umut seferberliği! 6

Bu bölgede dalış ile tarama faaliyetleri yoğunlaştırıldı.

6 / 8
Batan geminin 10 kayıp mürettebatı için umut seferberliği! 7
7 / 8
Batan geminin 10 kayıp mürettebatı için umut seferberliği! 8
8 / 8
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...