İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da yarın etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
AKOM'un açıklamasına göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde yağışların sabah saatlerinden itibaren etkisini artırması bekleniyor.
Bu ilçelerde yağış çok kuvvetli olacak
Tahminlere göre kent genelinde gün boyunca bölgesel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek.
Özellikle Karadeniz'e kıyısı bulunan ve doğu kesimlerde yer alan şu ilçelerde yağışların çok kuvvetli olması bekleniyor:
- Eyüpsultan
- Sarıyer
- Beykoz
- Şile
- Sultanbeyli
- Pendik
- Tuzla

Fırtına ve sıcaklık düşüşü bekleniyor
AKOM, yağışla birlikte kuzey yönlerden esecek rüzgarın zaman zaman fırtına şiddetine ulaşabileceğini bildirdi.
Hava sıcaklıklarının da yağışın etkisiyle 25 derece civarına kadar düşmesi bekleniyor.
Vatandaşlara tedbir çağrısı
Yetkililer, yarın akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle su baskını, ulaşımda aksamalar ve olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.