Türkgün | Gündem | Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel açığa alındı

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel açığa alındı

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında, Gülistan Doku dosyasındaki gelişmeler kapsamında İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Soruşturma sürerken Sonel hakkında dikkat çeken bir karar verildi.

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında, Gülistan Doku dosyasındaki gelişmeler kapsamında İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Soruşturma sürerken Sonel hakkında dikkat çeken bir karar verildi.

KAYNAK: DHA

İçişleri Bakanlığı, Tunceli'de kaybolan Gülistan Doku soruşturmasıyla bağlantılı olarak kritik bir adım attı. Bakan Mustafa Çiftçi’nin talimatı doğrultusunda, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında ortaya atılan iddiaları araştırmak üzere mülkiye müfettişleri görevlendirildi. İdari sürecin sağlıklı ilerlemesi ve iddiaların derinlemesine incelenmesi amacıyla alınan karar neticesinde Tuncay Sonel açığa alındı. Kamuoyunda geniş yankı bulan Gülistan Doku dosyasındaki ihmal veya müdahale iddialarına odaklanan bu soruşturma, mülkiye müfettişlerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda şekillenecek.

GÜLİSTAN DOKU SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

5 Ocak 2020'den beri haber alınmayan Gülistan Doku soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheliden sorgusu tamamlanan 4'ü adliyeye sevk edildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında Süleyman Önal ve Savaş Gültürk hakkında, Başsavcılığın tutuklama talep ettiği, mahkemenin serbest bıraktığı şeklinde yayılan haberler yalanlandı. Şüpheliler hakkında adli kontrol kararı verildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden genç kızın sim kartındaki verileri silen ihraç polis Gökhan Ertok ve dönemin il özel idare çalışanı Erdoğan Elaldı tutuklandı.

Yeni deliller ve gizli tanık ifadeleri ile genişleyen soruşturmada iddialar çarpıcı. Gülistan Doku'ya ait son görüntünün silinmesi karşılığında 10 bin dolar ödendiği öne sürüldü. İddiayı Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku ortaya attı.

KAMERA KAYITLARINDA EKSİK TESPİT EDİLDİ

Olay gününe ilişkin plaka tanıma sistemi kayıtları da yeniden incelendi. Soruşturmada en dikkat çeken konulardan biri de 700 saatlik güvenlik kamerası görüntüleri.

Dosyaya giren görüntülerde gözaltına alınan dönemin valisinin oğlu Mustafa Türkay Sonel ile Uğurcan Açıkgöz'ün, Gülistan Doku'nun çalıştığı kafeye girdikleri saatler tespit edildi.

Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı ile buluşması, evden ayrılması ve son görüldüğü minibüse binme anları da belgelendi.

Soruşturma kapsamında dosyaya giren görüntü inceleme raporunda dikkat çekici bir detay ortaya çıktı.
Gülistan Doku'nun çalıştığı kafeden sadece 30 dakikalık kaydın alındığı, kafe içerisindeki bazı kamera kayıtlarının alınmadığı tespit edildi.

Soruşturma dosyasındaki daraltılmış baz raporu da ortaya çıktı. Tunceli'nin farklı noktalarında şüpheliler ile Gülistan Doku'dan aynı yerden sinyal alındığı tespit edildi.

Bu noktalar arasında Doku'nun telefonunun son sinyal verdiği Sarısaltuk Viyadüğü de bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...