Türkgün | Gündem | Körfezray Metro Projesi’nde tünel kazısı 8 kilometreyi aştı

Körfezray Metro Projesi’nde tünel kazısı 8 kilometreyi aştı

Körfezray Metro Projesi’nde altı Tünel Açma Makinesi ile gerçekleştirilen kazılarda 8 bin 278,5 metre ilerleme sağlandı.

Körfezray Metro Projesi’nde altı Tünel Açma Makinesi ile gerçekleştirilen kazılarda 8 bin 278,5 metre ilerleme sağlandı.

KAYNAK: DHA

İlk etaptaki 19 istasyonun 17’sinde eş zamanlı çalışma yürütülürken tünellerde kullanılmak üzere 11 bin 681 segment ring üretildi.

TÜNELLERİN YÜZDE 15,83’Ü TAMAMLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Körfezray Metro Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Aktif olarak görev yapan altı Tünel Açma Makinesi, Tüpraş ile Petkim/Özdilek arasındaki güzergâhta kazı çalışmalarını sürdürüyor.

Toplam 52 bin 280 metre kazı yapılması planlanan projede bugüne kadar 8 bin 278,5 metre ilerleme kaydedildi. Böylece tünel çalışmalarının yüzde 15,83’ü tamamlandı.

İstasyonlar ile yer altı ve yer üstündeki diğer imalatlar da hesaba katıldığında projenin genel fiziki gerçekleşme oranı yüzde 27,64’e ulaştı.

TBM’LERİN İLERLEME MESAFELERİ AÇIKLANDI

Seka Park ile Cumhuriyet istasyonları arasında çalışan TBM 1, 1816,5 metre ilerledi. Seka Devlet Hastanesi-Seka Park hattındaki TBM 2 ise 1138,5 metre kazı gerçekleştirdi.

Kuruçeşme ile Derince Millet Bahçesi arasındaki TBM 3’ün ilerleme mesafesi 2223 metreye ulaştı. Seka Devlet Hastanesi-Kuruçeşme hattında görev yapan TBM 4 ise 1476 metre yol aldı.

Derince Millet Bahçesi ile Derince istasyonları arasında çalışan TBM 5’in 1020, TBM 6’nın ise 577,5 metre ilerlediği bildirildi.

17 İSTASYONDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Projenin 29,1 kilometrelik ilk etabında bulunan 19 istasyonun 17’sinde eş zamanlı çalışma yürütülüyor.

İstasyonlarda kapama, fore kazık, DSM dolgu ve zemin etüdü uygulamaları devam ediyor. Kartepe ile Özdilek istasyonlarındaki çalışmaların ise belirlenen takvim doğrultusunda başlatılması planlanıyor.

SEGMENT FABRİKASINDA ÇİFT VARDİYA

Projenin daha kısa sürede tamamlanması amacıyla Segment Fabrikası’nda çift vardiyalı üretim yapılıyor.

Tünel imalatlarında kullanılan segment ringlerden bugüne kadar 11 bin 681 adet üretildi. Böylece üretimde yüzde 29,20 seviyesine ulaşıldı. Proje tamamlanana kadar toplam 40 bin segment ring hazırlanması hedefleniyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...