Olay, İstanbul'un Kartal ilçesinde meydana geldi. Boşanma sürecinde olan E.P., hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eşi M.P.'nin, mahkeme kararıyla kullanımına bırakılan evin doğal gazını kestirdiğini öne sürerek savcılığa başvurdu.
Şikayet dilekçesinde, boşanma davasının devam ettiğini belirten E.P., süreç içerisinde hem kendisi hem de eşi hakkında karşılıklı uzaklaştırma kararları verildiğini ifade etti. E.P., buna rağmen eşinin doğal gaz aboneliğini iptal ettirerek mahkemenin verdiği koruma tedbirini ihlal ettiğini iddia etti.
Evlilik birliği içerisinde birlikte yaşadıkları evin mahkeme kararıyla kendisine tahsis edildiğini ve karardan sonra söz konusu ikamette tek yaşadığını belirten E.P, beyanında şunları kaydetti:
"M.P. bana evin kira sözleşmesini iptal edeceğini, doğal gaz ve diğer abonelikleri kapatacağını söyledi. Kirayı ve faturaları son bir aya kadar kendisi ödüyordu, son bir ay da ben ödedim. Bana kapatacağına dair mesaj attıktan 3 gün sonra tüm abonelikleri kapatıp, benim kişisel maaş hesabıma ve diğer hesaplarıma bloke koydurdu. Bunu nasıl yaptı bilmiyorum. Ben evde su, doğal gaz ve elektrik olmadığı, eşim kira sözleşmesini iptal ettiği için o evi boşaltmak zorunda kaldım"
Doğal gazı kestiren eşe 3 gün hapis
E.P, evlilik birliği içinde M.P'nin kendisine tehdit ve hakaret içeren mesajlar da attığını belirterek, şikayetçi olduğunu dile getirdi.
M.P. ise alınan ifadesinde, eşiyle anlaşamadıkları için boşanma kararı aldıklarını belirtti.
Bu süreçte de birbirlerine karşı uzaklaştırma kararı aldırdıklarını aktaran M.P, "E.P'nin bana aldırmış olduğu kararda, müşterek yaşadığımız ev kendisine tahsis edildiği için ben karardan sonra eve hiç gitmedim. Ben E.P'nin ailesinin yanında kaldığını düşündüğüm için zaten kira sözleşmesi bitecek olan evin doğal gazını kapattırdım. Daha sonra avukatım beni arayarak E.P'nin avukatı ile görüştüğünü, E.P'nin hala orda yaşadığını söyleyince ben doğal gazı tekrardan açtırdım" diyerek suçlamaları reddetti.
Kararını açıklayan Anadolu Aile Mahkemesi, doğal gazı kapattırmak suretiyle mağdurun müşterek konutu kullanımına engel olduğunu belirterek, M.P. hakkında 3 gün zorlama hapis cezası verdi.