Yeşilköy’de ikamet eden Nuriye Nevra O., kendisini arayan sahtecilerin “ByLock kullandığınız, FETÖ ile bağlantınız olduğu ve hakkınızda dava açıldığı” yalanlarıyla kandırılmaya çalışıldığını, kimlik ve ehliyet bilgilerinin kopyalandığı ve adının para aklamada kullanılacağı yönünde tehdit edildiğini söyledi.
Dolandırıcılar, yaşlı kadından sözde mağdur olmaması ve onu korumaları karşılığında sahip olduğu paraları almaları gerektiğini söyledi.
"TİPİ BOZUK KORKMANIZA GEREK YOK"
Üstelik dolandırıcılar, yaşlı kadını paraları getirmesi için buluşmaya ikna etmeye çalışırken adeta dalga geçer gibi konuşarak, "Paraları poşete koyun. Sokağa çıkın. Baharistan Sokak ve Gazievrenos Caddesi kesişimine getirin. Oraya tipsiz bir arkadaşımız gelecek.
Arkadaşın tipi biraz bozuk. Korkmanıza çekinmenize gerek yok." dedi. Dolandırıcılara kanan Nuriye Nevra O., iki ayrı günde buluştuğu şüphelilere yaklaşık 20 milyon TL parayı elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan talihsiz kadın dolandırıcılardan şikayetçi oldu ve haklarında suç duyurusunda bulundu.

TUTUKLANDI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri onlarca kamerayı titizlikle inceledi ve şüphelinin Bozan Y. olduğunu belirledi. Bozan Y.'yi buluşma noktasına götüren taksici de zanlıyı teşhis etti. Gözaltına alınan Bozan Y. tutuklanarak demir parmaklıklar ardına konuldu.
Savcılık tarafından olayla ilişkin hazırlanan iddianamede, Bozan Y.'nin 'kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışan olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak' suçlarından 5 yıldan 14 yıla kadar hapsi istendi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.