ÖSYM tarafından düzenlenen, İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (İGS-1) bugün gerçekleştirildi. Binlerce adayın ter döktüğü İGS sonuçları hakkında araştırmalar yapılıyor. Vatandaşlar İGS 1 sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını sorguluyor.

İSG SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? İŞ YERİ HEKİMLİÜĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen ve saat 10.15'te başlayan sınavda, adaylara soruları cevaplamaları için 75 dakika süre verildi.

Sınavda, 5 ayrı sertifika alanında, çoktan seçmeli sorulardan oluşan test uygulandı ve her testte 50 soru yer aldı.

2021-İSG/1'de, kOVID-19 salgınına karşı tedbirler alındı.

igs sonuçları

2021 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem Sınavı, 30 Mayıs 2021 tarihinde yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yaptığı açıklama ile sonuçların açıklanma tarihini duyurmuştu. Saat 10.15’te başlayıp 75 dakika sürecek İSG 1. Dönem Sınavı; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacak. Sınavın ardından sonuçlar açıklanacak.

İş yeri hekimliği grubu, A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı grubu ve diğer sağlık personeli grubu sınav konuları arasında Hukuk, Genel İSG Konuları, Mevzuat, Sağlık ve Teknik yer aldı.

Başvuruları 24-31 Mart 2021 tarihleri arasında alınan, geç başvuru tarihi 8 Nisan 2021 olarak belirlenen, sonuçlarının 24 Haziran 2021 tarihinde açıklanacağı duyurulan 2021-İSG/1 (İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı) Sınavı 30 Mayıs 2021 tarihinde yapıldı.

Editör: Haber Merkezi