Son anlar nefes kesti
Bordo mavililerde, uzun süren sakatlık sonrası ilk onbire kavuşan kaptan Visca ile oyuna başlamanın sevinci maalesef kısa sürdü. Ebosele yaptığı faul ile hem rakibini sakatladı, hem de takımını on kişi bıraktı. Bu şok sakatlık, maça hırslı ve istekli başlayan misafir takımı hayli etkilemiş olacak ki, 10. dakikadan sonra Trabzonsporlu oyuncular da hırs ve istek görülemedi. 10 kişi kalan ev sahibi oyun disiplininden kopmadı. Oulai'nin lüzumsuz bir faul ile sarı kart görmesiyle kazanılan vuruştan gelen topa, Okay Yokuşlu elle müdahale yapınca öne geçtiler. Golü yedikten sonra oyunu hatırlayan Fatih Tekke'nin öğrencileri baskıyı yeniden kurup Augusto ile eşitliği yakaladı. Ama 10 kişilik Başakşehir pes etmeyip ilk yarıyı önde bitirdi.
İkinci yarıya Fatih Tekke’nin devre arası verdiği motivasyonun da etkisiyle Trabzonspor oyun hakimiyeti ve gollük ataklarla başladı. Başakşehir kalecisi Muhammed kalesinde adeta devleşti. Onuachu’nun penaltısıyla beraberlik, Muçi ile de öne geçince hedefe yaklaşıldı. Ama maçtan vazgeçmeyen Nuri Şahin’ in talebeleri 90+1 de Bertuğ ile maça ortak oldu. Son anlar nefesleri kesti ve Trabzonspor zor da olsa, Muçi'nin 2. golü ile 3 puanı aldı.
15 gün sonra Halil Umut Meler'in darp edilmesinin üzerinden 2 yıl geçmiş olacak. Keşke o olaydan sonra dillendirdiği hakemliği bırakma kararından vazgeçmeseydi. Her geçen gün Halil Umut'u geriye götürüyor. Daha da geriye gitmeden vazgeçtiği, bırakma kararını yeniden gündeme alsa iyi olacak. Zira dünkü maçı Halil değil VAR'daki Cihan Aydın yönetti.