Fizik gücü ile gelen 3 puan
İki takımda da kaliteli ayaklar olunca, futbolun keyfine doyum olmuyor. Mücadele, pres, abartısız sertlik, pozisyonlar ilk yarıda her şey vardı. Top bir o kalede bir bu kalede olunca izleyenler de hop oturup, hop kalktı.
Sahada oynanan güzel futbol golleri de arka arkaya getirdi. Önce Fenerbahçe, rakip defansın bir anlık hatası sonucu Skriniar ile golü buldu. Sonra yine defans bloğundan Rıdvan çaprazdan güzel bir vuruşla eşitliği sağladı.
İlk 45 dakikada Beşik- taş defansı Greenwood’a, Fenerbah- çe defansı da Vlahovic’e çok fazla fırsat vermedi. 22 futbolcu da elin- den geleni yaptı ama bu bölümde iki tarafın da en iyileri Guerdouzi-Kante ve Trossard-Olaitan ikilisiydi.
İkinci yarının ilk anlarında iyi futbol yerini gerginliğe bıraktı. Skriniar-V- lahovic tartışması ortamı gerdi, sarı kartlar havada uçuştu. Neyse ki, uzun sürmedi ve yeniden futbola dönüldü. Fenerbahçe geriye yaslanıp topu çıka- ramayınca siyah beyazlıların atakları sıklaştı. İki net pozisyonda Vlahovic ve İlhan Fakılı’ya, son haftaların formda ismi Ederson geçit vermedi. Sonra sahneye Orkun çıktı, Vlahovic’e “Al da at” dedi o da gereğini yaptı.
Maça iki hocanın değişiklikleri damga vurdu, diyebiliriz. İtaliano, özellikle Cerny yerine hızlı İlhan Fakılı’yı sahaya sürerek hücum gücünü arttırdı. Trossard ve kaptan Orkun oyuna ağırlığını koydu. İsmail Kartal ise maç eksiği olan Kerem, Nene ve henüz hazır olmayan Lukaku’dan medet umdu.
Oyundan düşen Guendouzi’yi değiştirmekte geç kaldı. İkinci yarıda Greenwood da sahada kayıpları oynadı.
Kısacası dün fizik gücü yüksek olan ve maç boyunca ayakta kalarak mücadeleyi bırakma yan Beşiktaş, haklı bir galibiyet elde etti.