Öğretmen olmak için ter döken milyonlarca memur adayı, KPSS'nin son oturumu olan ÖABT'ye yarın girecekler. KPSS 2021 ÖABT iki oturum olarak düzenlenecek. Sabah gerçekleştirilecek oturum saat 10:15'te, öğleden sonraki oturum ise 14:45'te başlayacak. Peki, KPSS ÖABT soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? KPSS ÖABT 2021 soru kitapçığı cevap anahtarı için tarih verildi mi? İşte tüm merak edilenler...

KPSS ÖABT SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM KPSS ÖABT 2021 soru kitapçığı cevap anahtarının ne zaman yayınlanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak KPSS ÖABT soruları ve cevaplarının tüm oturumların tamamlanmasının ardından birkaç gün içerisinde sınava giren adayların erişimine açılması bekleniyor.

KPSS ÖABT

KPSS ÖABT KAÇTA BAŞLAYACAK?

15 Ağustos 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-ÖABT sınavında adaylar sabah oturumu için saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

SINAVDA GİRİŞTE YASAK OLAN EŞYALAR NELER?

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav sonuçları 16.09.2021 tarihinde ilan edilecek.

Editör: Haber Merkezi