ÖGG sınavına katılanlar sonuçları öğrenmek istiyor. Bu sebeple güvenlik adayları ÖGG sınav sonuçları bugün açıklanır mı, ne zaman? 95. ÖGG sınav sonuçları nasıl sorgulanır? sorularının cevaplarını internette araştırıyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından 95.Dönem ÖGG sınav sonuçları açıklanması bekleniyor. ÖGG sınav sonuçları hakkında tüm detaylar haberimizde...

95. DÖNEM ÖGG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖGG 95. dönem sınav sonuçlarının açıklanma tarihi henüz belli olmadı. Bir önceki dönem ÖGG sınavı 17 Ekim tarihinde yapılmış sonuçlar ise 5 Kasım tarihinde erişime açılmıştı. 95. dönem ÖGG sınavının 19 Aralık'ta gerçekleştirilmişti. Bu sebeple 5-6 Ocak tarihleri arasında ÖGG sınav sonuçlarının erişime açılması bekleniyor.

ögg sınav sonucu

95. DÖNEM ÖGG SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

95.dönem ÖGG sınav sonuçları onlineislemler.egm.gov.tr adresi üzerinden adayların erişimine açılacak. Adaylar sonuçların açıklandığı andan itibaren TC kimlik numarası Sınav adı ve Güvenlik Kodu bilgilerini ekledikten sonra sonuçlarını sorgulayabilecek.

ÖGG'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Özel Güvenlik sınavından geçer not alabilmek için sınavın ve uygulama sınavının puanlarının aritmetik ortalamasının 60 olması gerekmektedir. Örneğin:

Temel eğitim sorularından 60 soruyu doğru cevaplayan,

Silah bilgisi sorularından 15 soruyu doğru cevaplayan ve Atıştanda 3 isabet yapsan

60 soru 1 puan =60 puan

15 soru 2 puan =30 puan 3 isabet 10 puan = 30 puan

Toplam = 120 puan /2 = 60 puan alır ve sınavı geçer.

Editör: Haber Merkezi