Saye Okulları Genel Müdürü Yüksel yaptığı açıklamada, pandemi döneminde uzaktan eğitimi iyi yapanın kazandığını ve 10 kişilik sınıfların ise tercih nedeni olduğunu kaydetti.

Kovid-19 etkisi altında eğitim sisteminde değişiklikler hayata geçiriliyor. Pandemi etkisinin azaltılması için okulların açılmaması uzaktan eğitimi zorunlu hale getirdi. Uzaktan eğitim, devlet okullarındaki öğrenciler için hem TRT aracılığıyla hem de internet ortamında devam ettiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı yeni takvime göre, uzaktan eğitim 31 Ağustos’tan 21 Eylül’e kadar devam edecek.

KESİNTİSİZ EĞİTİM İÇİN

Özel okullar ise öğrencilerine mevcut koşullarda en iyi eğitimi verebilmek için farklı yöntemler uyguluyor. Uzaktan eğitim kapsamında yoğun dersler verilmesinin yanında sınıf mevcutlarının düşük olduğu okullar yeni tercih nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu okullardan biri olan Ankara Batıkent’teki Saye Okulları, 10 kişilik sınıflarıyla dikkati çekiyor.

Saye Okulları Genel Müdürü Tuncay Yüksel, pandemi döneminde öğrencilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinden yüksek düzeyde faydalanması için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “Kesintisiz günlük 7 saat interaktif ders uygulamalarımızla öğrencilerimizin yanında olduk. Sınav sınıflarımız dahil yüksek memnuniyet sağlandı. 20 Temmuz 2020 tarihinde açıklanan LGS sınavı sonucunda, Türkiye genelinde öğrenci sayımızın yüzde 46’sı hiç bir okul dışı takviye ihtiyaç duymadan yüzde 8,85’lik dilime yerleşti. Diğer tüm sınıflarımızda da öğrencilerimiz yıllık müfredat kazanımlarının tamamını bitirdi. Bir konu eksik ve kayıpları olmadı. Pandemi ve olası pandemilere önlem olarak, bireysel öğrenci özelliklerine göre uyguladığımız yöntemlerle, uygar dünya okullarından hiç de geride kalmamak koşuluyla hazırlıklarımızı yaptık ve her bir öğrencimizin bireysel ve ailesel hazırbulunuşluklarını bilimsel tekniklerle tamamladık” dedi.

ALFA VE Z KUŞAĞI

Pandeminin yanı sıra yeni bir kuşağa eğitim vermenin farklı özellikler gerektirdiğinin altını çizen Yüksel, “Günümüzün Z kuşağı ve Alfa kuşağı gibi dehşet verici zenginlikteki beyinlerine hizmet etmek ve kabul görmelerini sağlamak, ezberci, düz anlatımcı, bıktırıcı yöntemlerle mümkün değildir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi