23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor 3. haftada ilk kayıp: Filenin Sultanları, Çin'e yenildi

3. haftada ilk kayıp: Filenin Sultanları, Çin'e yenildi

İlk iki seti kazanmasına rağmen Çin'e 3-2 yenilen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Hong Kong etabındaki ilk mağlubiyetini aldı. Finallere kalmayı garantileyen Filenin Sultanları, 16 Haziran'da Brezilya ile karşılaşacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3. haftada ilk kayıp: Filenin Sultanları, Çin'e yenildi

FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) 3. haftasının 3. maçında, A Milli Kadın Voleybol Takımımız finallere kalmayı garantilemiş olmanın rahatlığıyla Çin ile karşı karşıya geldi. Maçın başında üstünlüğü elinde tutan Filenin Sultanları, nefes kesen bir mücadele sonunda sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

İLK SETTEN ÜSTÜNLÜK

Maçın ilk setinde Türkiye, rakibine karşı etkili bir performans sergiledi ve seti 25-21 kazandı. İkinci sette de üstünlüğünü koruyan milli takımımız, bu seti 25-17 alarak setlerde durumu 2-0 yaptı.

ÇİN'İN GERİ DÖNÜŞÜ

Ancak Çin, üçüncü sette oyuna ağırlığını koyarak seti 25-21 kazandı. Dördüncü sette de çekişmeli bir mücadele yaşandı ve Çin, bu seti 25-23 alarak setlerde eşitliği sağladı.

KARAR SETİ VE MAÇIN SONUCU

Karar setinde ise heyecan doruktaydı. Çin, seti 15-13 kazanarak sahadan galip ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nin Hong Kong etabında ilk mağlubiyetini almış oldu.

SIRADAKİ RAKİP: BREZİLYA

Ay-yıldızlı ekibimiz, 16 Haziran'da Brezilya ile karşılaşacak. Finallere kalmayı daha önce garantileyen Filenin Sultanları, 20-23 Haziran tarihleri arasında Tayland'ın başkenti Bangkok'ta oynanacak olan finallere hazırlanacak.

Set Sonuçları:

1. Set: Türkiye 25 - 21 Çin
2. Set: Türkiye 25 - 17 Çin
3. Set: Türkiye 21 - 25 Çin
4. Set: Türkiye 23 - 25 Çin
5. Set: Türkiye 13 - 15 Çin

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde eylem yapan kişi tutuklandı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde eylem yapan kişi tutuklandı