Kapadokya Bisiklet Festivali, 6 ülkeden 131 sporcunun katılımıyla yarın başlıyor. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, eşsiz manzaraları eşliğinde bisiklet tutkunlarını bir araya getiriyor.
Farklı disiplinlerde yarışlar
Festival, 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek MTB, E-MTB, Gravel ve E-Gravel yarışlarıyla devam edecek. Büyük Sürüş etkinliği ise yarın saat 08.00’de Ürgüp merkezden start alacak ve 111 kilometrelik parkur boyunca devam edecek.
Başkan Bul: “Kapadokya ile bisikleti yeniden buluşturmak istiyoruz”
Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, etkinliğin yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tekrar bu bölgede bisiklet sporunu hareketlendirmek istedik... Kapadokya ile bisiklet sporunu yeniden yan yana getirmek istiyoruz” dedi.
Güler: “Festival havasında geçmesini bekliyoruz”
Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Güler ise, organizasyonun daha geniş kitlelere yayılacağına inandıklarını belirterek, “Festival havasında geçmesini bekliyoruz... Şehre uygun yakışan bir yarış olacağından eminiz” diye konuştu.