Edinilen bilgilere göre; örgütün Kayseri yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 8 ay süren teknik ve fiziki takip ile dinleme çalışmaları gerçekleştirildi. Elde edilen veriler doğrultusunda Kayseri, İstanbul, Adana ve Mersin’de belirlenen adreslere operasyon için düğmeye basıldı.
70 şüpheli yakalandı
144 ekip ve 676 personelin yanı sıra özel harekat polislerinin de katılımıyla düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 70 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonlarda gizli düzenek şeklinde hazırlanmış ses kayıt ve kamera cihazı, 3 ruhsatsız tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 50 fişek ile çeşitli miktarlarda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 54’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 16 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.
Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.