İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında koronavirüs hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Süleyman Soylu herkesin merak ettiği 1 Haziran'dan sonra ne olacak? sorusuna cevap verdi. 1 Haziran'dan sonra yasak gelecek mi?

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi: Dünyayı hepimiz gördük. Hastanelerin morglarında günlerce insanlar cenazelerini alamadılar. Avrupa'da bir çok kapanma yaşandı, tedbir aldı. Hastaların yatak bulamadığı, hastaların yerlerde kaldığı dönemleri yaşadılar.

Pandemi karşı karşıya kaldığımız bu süreç hiçbirimizin tahmin etmediği bir süreç. Bu sürecin başında Türkiye politikasını iyi belirledi. Daha önce eleştirildiği şehir hastaneleriyle olsun, sağlık politikalarıyla olsun dünyaya göre avantajımızı gördük.

Pik dönemleri yaşadık, dalgalanmalar oldu. Bu dönemde bir kere sağlık sorunu yaşamadık. Hatta yurt dışındaki vatandaşlarımız tedavi olmak için Türkiye'ye geldi.

Süleyman Soylu 1 haziran

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN YASAKLAR VAR MI?

Aşılarda hızlanmayı yakaladığımız andan itibaren çok rahat adım atacağımızı ifade edebilirim. 1 Haziran'dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum. Şu anda bir ölçü tutturmak yanıltmak anlamına gelir. Niyetimiz mümkün olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldıracak adımları atmak. Amacımız ters bir rüzgarla karşılaşmamak için temizlik, maske, mesafe tüm tedbirleri ortaya koymak.

Zor bir dönemden geçiyoruz. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Vaka sayılarını 60 binden 10 bin seviyesine düşürdük. Belki bir takım tedbirlerimiz olabilir. Aşılamada ivmelendirmeyi yakaladığımız andan itibaren çok daha hızlı ilerleyebileceğimizi ifade edebilirim.

Toplu taşıma işini bu dönemde beceremedik, becerilebilirdi. Biz elimizden geldiğince yaptık. Benim otobüsü durdurup inin aşağı dememin anlamı yok. Burada ne kadar insanın binip, binmeyeceği. Benim burada milletimize de istirhamım, toplu olarak bulunduğunuz yerlerden biraz sarfı nazar etmeleri. Hastalıktan düşmemeliyiz.

Sosyal vefa grupları 22 milyon haneye ulaştılar. Yaşlılara ödemelerini verdiler. Dünyada olmayan sistemler gelişti. Sadece polis, bekçi, öğretmen, imamlık yapmadılar. Vatandaşımızın ayağına gittiler. Dünyada böyle bir sistem yok. Bu tam anlamıyla herkesin birbirine destek olduğu, empati duyduğu, özellikle 65 yaş üstü büyüklerimize kıymet gösterdiği bir dönem oldu. Dünyada hasta seçmeye başladıkları zaman biz buna müsaade edemezdik. Bu büyük millet bize büyük emanetler bıraktı. En büyük emaneti karakterdir.

 

Editör: Haber Merkezi