Maske zorunluluğu ülkemizde devam eden uygulamalar arasında yer alıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 17 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında kontrollü normalleşme süreci devam edecek. Peki, Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkacak? 1 Haziran itibarıyla maskeler kalkacak mı?

MASKE ZORUNLULUĞU NE ZAMAN KALKACAK?

Maske zorunluluğunun ne zaman kalkacağı henüz belli olmadı. Türkiye'de Kovid-19 vaka tablosunda beklenmedik bir artış yaşanmaması halinde 1 Haziran sonrası Kovid-19 tedbirlerinde bireysel koruyucu tedbirlerin alınmasına ağırlık verilen, sosyal hayatta ise yasaklamaları kısmen azaltan bir sürecin işletilmesi bekleniyor.

Maske zorunluluğu

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, vakalarda düşüş sürdüğü takdirde; kafe ve restoranlar kişi sınırlamasıyla açılacak. İlk etapta açık alanlarda düğünlere daha sonra da kapalı düğün salonlarına izin verilecek. Sahillerde, parklarda, bahçelerde kişiler arası iki metre şartıyla vatandaşlar maskesiz oturulabilecek veya dolaşabileceği tahmin ediliyor.

YENİ AŞILAR TÜRKİYE'DE

Sağlık Bakanlığı 1 Haziran sonrası dönemde aşılama ivmesini de artırmayı amaçlıyor. BioNTech aşısında dün itibarıyla yeni sevkiyat Türkiye'ye ulaşırken, 30 milyon dozu haziranda olmak üzere temmuz, ağustos ve eylül sonuna kadar yani 4 ayda 120 milyon doz aşının Türkiye'ye gelmesi planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi