Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği 1000 TL sosyal yardım paraları dağıtılmaya başlanacak. İhtiyaç sahibi ailelerin yaptığı, “yardım başvuru nasıl yapılır ve şartları neler?” sorularının cevaplarını ve Sosyal yardım parası e Devlet sorgulama sayfasını haberimizde bulabilirsiniz…

1000 TL YARDIM PARASI KİMLERE VERİLECEK?

Engelli Yakını Aylığı,

Yaşlı Aylığı,

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Silikozis Aylığı,

Öksüz Yetim Yardımı,

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Şartlı Eğitim Yardımı,

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı,

Şartlı Sağlık Yardımı,

Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı,

Çoklu Doğum Yardımı,

Engelli Aylığı, alan vatandaşlar 1000 TL sosyal yardım parasından faydalanabilecekler.

BAŞVURU NASIL YAPILIR VE ŞARTLARI NELER?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1000 TL sosyal yardım başvurusu sürecine dair verdiği bilgilerde, bu yardımdan yararlanmak için bir başvuru gerekli olmadığını, paranın yardım kapsamına giren vatandaşların hesabına otomatik olarak yatacağını belirtti.

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI E DEVLET EKRANI SORGULAMA

Pek çok aile, 1000 TL sosyal yardım parasından faydalanıp faydalanmayacağını öğrenmek istiyor. Bu ihtiyacın karşılanması ve para yardımı alacak ailelerin yardım parasını sorgulayacakları E Devlet sorgulama ekranı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Vatandaşlar, https://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama internet adresinden sorgulama yapabilecekler.

SOSYAL YARDIM PARASI E DEVLET SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

NE ZAMAN ÖDENECEK?

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da,

1 ve 6 olanlar 2'sinde

2 ve 7 olanlar 3'ünde

3 ve 8 olanlar 4'ünde

4 ve 9 olanlar 5'inde

ÖDEMELER EVLERE YAPILACAK

Ödeme alacakların PTT şubelerinde sosyal mesafeye dikkat etmemesi nedeniyle PTT şubeleri kapatıldı. Bu nedenle ödemeler konutlara elden yapılacak.

EVDEN ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların sağlık güvenliğini riske atmamak adına bahse konu olan ödemelerin PTT’den yapılmayacağı duyuruldu.

Buna göre, 1000 TL sosyal yardım paraları, 3 Nisan tarihi itibarıyla, PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri aracılığıyla, belirlenen 5 gün içinde adreslerine gönderilecek.

 



 

Editör: Haber Merkezi