Ülke genelinde 81 merkezde gerçekleşecek olan 7. YÖKDİL sınavı ile ilgili en çok merak edilen konu “2019 YÖKDİL sınavı ne zaman?” sorusu oldu. Akademik dil yeterlilik puanlarını alarak TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavı ve yüksek lisans başvurusu yapmayı planlayan adaylar, ÖSYM’den gelecek açıklamaları anbean takip ediyor. Haberimizde 7. YÖKDİL sınav tarihi ile diğer ayrıntıları bir araya getirdik…

2019 YÖKDİL sınavı için geri sayım başladı. Son hazırlıkların tamamlanmaya başladığı 7. YÖKDİL sınavı 3 Kasım 2019 Pazar günü yurt genelinde gerçekleştirilecek. 180 dakika sürecek olan sınav, saat 10.15’te başlayacak. YÖKDİL sınavına katılan adaylar, sınav sonucunda aldıkları puanı 5 (beş) yıl boyunca kullanabilecekler.

ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, 2019 YÖKDİL sınavı için sınavın gerçekleştiği 3 Kasım 2019 Pazar günü saat 10.00’dan sonra gelen adaylar sınava alınmayacaklar.

2019 YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ DÖKÜMÜNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

2019 YÖKDİL İLE İLGİLİ DUYURULAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN

YÖKDİL'E KİMLER BAŞVURABİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL KAÇ SORU?

Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

 

 

Editör: Haber Merkezi