Temmuz ayı içerisinde açıklanacak 2020 YKS sonuçlarının ardından ÖSYM tarafından tercih klavuzu yayınlanacak. Koronavirüs salgını sebebiyle baraj puanları, bu yılla sınırlı olmak üzere TYT’de 150, AYT ve YDT’de ise 170 olarak belirlenmişti. Baraj puanlarının aşan adaylar, puanlarına göre; istedikleri üniversite ve programı tercih edebilecek.

 2020 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından paylaşılan sınav takvimindeki bilgilere göre; 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 28 Temmuz 2020’de açıklanacak.

 Konu ile ilgili bilgiler geldiği takdirde TÜRKGÜN’den paylaşacağız.

 İyi bir üniversite ve bölümde eğitimini sürdürmek isteyen öğrencilerin girdiği YKS sınavı 3 oturumda tamamlanmıştı. 27 Haziran Cumartesi günü, Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran Pazar günü Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve yine aynı günün akşamında Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumda yapılan 2020 YKS sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kaldı.

 BARAJ PUANI KAÇ?

 Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu seneyle sınırlı olmak kaydıyla baraj puanı AYT ve YDT’de 170, TYT'de ise 150 olarak belirlendi. Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak 2 senelik üniversite tercihi yapabilecek. Adayların, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekiyor. 

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 2020 YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına gerçekleştirilecek yerleştirmede bu programların kontenjan ve şartları göz önünde tutulacaktır. Bu kontenjan ve şartlar “2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda paylaşılacak.

 Adaylar kılavuza, Temmuz ayı içerisinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet sitesinden ulaşabilecek.

Editör: Haber Merkezi