YKS tercih sonuç tarihleri gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Adaylar tercihlerini, bu akşam 23:59'a kadar kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabiliyor. YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı ne zaman açılacak? İşte merak edilenler...

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS (üniversite) yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. ÖSYM tarafından tarih açıklaması yapılması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

yks tercih

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı elde eden öğrencilerin kayıt işlemleri 6-10 Eylül tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar da 4-8 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacaktır. Kayıt hakkı elde eden öğrencilerin, kayıt için belirtilen belgeleri toplayarak, kayıt zamanı içinde ilgili üniversitelere başvuru yapmaları gerekir.

Bu zaman içinde kayıt için başvurmayan ya da kayıt işlemlerini yapmayanlar, kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapanlar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan fakat, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme ya da tek ders sınava gireceklerin de paylaşılan tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021'ye dek yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri durumunda asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe dek mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

Editör: Haber Merkezi