2024 öğretmen atama takvimi merak edilen başlıklardan oldu. Bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine toplantısı düzenlendi. Toplantının gündemi arasında 2024 öğretmen atama takvimininde konuşulduğu iddia edildi. Peki, Öğretmen atama kontenjanları açıklandı mı? Atama takvimi ve kontenjanlara dair detaylar...

2024 ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

Öğretmen atama kontenjanları hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalar yapıyor. Resmi bir açıklama gelince haberimize ekleyeceğiz. Açıklamaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın branş bazlı çalışmaları gerçekleştirilmesi bekleniyor.

A-8

BAKAN TEKİN DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde öğretmen atamalarına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Yusuf Tekin, şunları söylemişti;

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

Bakan Tekin, öğretmen atamasına ilişkin yöneltilen soruya, "Mutlaka olacak. Tarih olarak, bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz" demişti.
 

Editör: Sema Ünal