Şanlı tarihimiz boyunca Ağustos ayı Türk milletinin zafer ayı olmuştur. Anadolu’yu Türk milletinin ebedi yurdu haline getiren Malazgirt Zaferi de yine bir Ağustos ayında 26 Ağustos Cuma günü büyük Komutan Alparslan’ın öncülüğünde kazanılmıştır.

Bu büyük zafer sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de akışını değiştiren önemli bir dönüm noktasıdır. Malazgirt zaferi sıradan bir zafer olmayıp, Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu tescilleyen,  Türk- İslam mührünü bu topraklara vuran en kutlu destanlardan biridir.

Destan şairimiz Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu  bu kutlu zaferi Malazgirt Marşındaki mısralarında çok güzel anlatır;  “Aylardan Ağustos, günlerden Cuma /Gün doğmadan evvel iklîm-i Rum'a /Bozkurtlar ordusu geçti hücuma/Yeni bir şevk ile gürledi gökler/Ya Allah...Bismillah... Allahuekber”

Tekbirlerle, dualarla kazanılan bu zaferle birlikte, Anadolu coğrafyası, İslam dünyası  ve Türk milleti için yeni bir devir başlamıştır. Milletimiz bu topraklarda  önce Selçuklu, sonra Osmanlı  gibi  iki cihanşümul devlet kurmuş en sonunda da bu kutlu yürüyüşü  Türkiye Cumhuriyetiyle taçlandırmış,  adaletin, medeniyetin timsali  olmuş, zaferden zafere koşmuş, ilayı kelimetullah nizami alem ülküsüyle, kurduğu gönül köprüsüyle  sadece toprakları  değil gönülleri de fethetmiştir.  

Bu büyük zaferin üstünden geçen 948 yılda milletimiz büyük zaferlere ulaştığı gibi, pek çok badireler de atlatmıştır. “Türkleri geldikleri yere göndereceğiz” diyenlere, canını kanını feda ederek sahip olduğu yurdunu türlü hilelerle koparmak isteyenlere, kimi Haçlı kalıntılarına bin yıllık kardeşliğinden aldığı güçle karşı koymuş, ecdadının mirasına sahip çıkmıştır.

Milletimiz bugün de atalardan yadigar kalan bu mübarek toprakların dirlik ve birlik içinde dimdik ayakta kalması için aynı inanç ve azmi yüreğinde taşımakta olup,   kendi kanıyla sulanan,  imanıyla kazanılan bu toprakları bölmeye, parçalamaya ülke içinden ülke, devlet içinden devlet çıkarmaya çalışan ihanet odaklarına geçit vermeyecektir. Türk milleti, Malazgirt Zaferi´nden buyana bin yıldır Anadolu topraklarında dalgalandırdığı bayrağı hiç bir engel tanımadan dalgalandırmaya devam edecektir.

Bu duyguyla Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümünü kutluyor, Anadolu’yu ebedi Türk yurdu yapan Sultan Alparslan'ı, onun yiğit kumandan ve askerlerini hayırla yâd ediyorum

Editör: Haber Merkezi